Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Χωρίς βίζα η επίσκεψη στο παραδεισένιο νησί Χαϊνάν της Κίνας

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-07-28 16:48:11
  • Προβολές:
  • 1447


Από τις αρχές Μαΐου 2018 μπορούν χωρίς βίζα και οι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου να επισκεφθούν το νησί Χαϊνάν της Κίνας για διάστημα ενός μηνός, όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νησί Χαϊνάν της Κίνας και οι βασικότεροι λόγοι που αξίζει κάποιος να το επισκεφθεί. 
   Χαιρετισμό απηύθυναν η κα. Sun Ying, Διευθύντρια Τουριστικής Ανάπτυξης της επαρχίας Χαϊνάν, η κα. Ελένη Δημοπούλου, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Τουρισμό στην Περιφέρεια Αττικής και ο κ. Λύσσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων.
   Την εκδήλωση πλαισίωσαν εξαιρετικά παραδοσιακά χορευτικά και μουσικά δρώμενα με τη συνοδεία κινεζικών οργάνων, χαρακτηριστικά του πολιτισμού και της ιστορίας της περιοχής Χαϊνάν. Οι προσκεκλημένοι γοητεύτηκαν κι ενθουσιάστηκαν από την αριστοτεχνική και ζεστή παρουσία των καλλιτεχνών, που μετέφεραν ένα κομμάτι της μακρινής πατρίδας τους στην Αθήνα.  


 
Το Χαϊνάν αποτελεί ειδική οικονομική ζώνη και από το Μάιο του 2018 οι κάτοικοι 59 χωρών μπορούν να το επισκεφθούν χωρίς θεώρηση βίζας για διάστημα 30 ημερών με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και αυτής της επαρχίας της Κίνας.
Πρόκειται για ένα νησί στην τροπική ζώνη της Κίνας, στο νοτιότερο σημείο της χώρας, με θαυμάσιο τροπικό θαλάσσιο κλίμα και μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι από τα ισχυρά σημεία του καταγάλανου νησιού που τα νερά του έχουν ορατότητα 8-15 μέτρα. Διαθέτει πάνω από 60 κόλπους που το κάνουν ιδανικό προορισμό για κρουαζιέρες, ενοικίαση σκαφών, σερφινγκ, ιστιοπλοΐα, και φυσικά καταδύσεις.
Εκτός από τις τροπικές θάλασσες διαθέτει και ένα μοναδικό ηπειρωτικό τοπίο με κάλυψη τροπικών δασών κατά 62% με βουνά που ξεπερνούν σε υψόμετρο και τα 1.000 μέτρα. Έτσι, οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να χαρούν δραστηριότητες στα δάση και στις 10 περιοχές προστατευόμενης φύσης που υπάρχουν εκεί.
To Χαϊνάν διαθέτει, επίσης, 120 θερμές πηγές και 6 πολυτελή ξενοδοχεία με εγκαταστάσεις spa μεταξύ των 150 που διαθέτει συνολικά. Φυσικά, ο επισκέπτης του Χαϊνάν θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και το πολιτισμό του Νότιου Ειρηνικού, που αποτελείται από τη φυλή ΛιΜιαο, τον πολιτισμό Τάνκα, τον πολιτισμό Τζούνπο, τον πολιτισμό της χαράς, αλλά και τον θρησκευτικό πολιτισμό της Κίνας μαζί με τα τοπικά έθιμα.