Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σύντομες ειδήσεις

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-07-28 16:43:55
  • Προβολές:
  • 1288


Μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχία Μπα’ι’τσουάν Κιάνγκ της Κίνας προκάλεσε η υπερβολική ποσότητα βροχής. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρχών και της διακοπής της κίνησης στον περιφερειακό δρόμο δεν υπήρξαν τραυματίες ή νεκροί.
 
Επιπτώσεις στο περιβάλλον της Κίνας επιφέρει ο τριπλασιασμός του ζωικού κεφαλαίου, σύμφωνα με στοιχεία επιστημονικής μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Advances. Η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Κινέζων και η συνεχής ζήτηση της ζωικής  πρωτεΐνης επηρεάζει άμεσα πλέον το περιβάλλον.
 
Περισσότερα από 260.000 άτομα και περίπου 316.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ έχουν πληγεί από τον τυφώνα Αμπίλ. Πρόκειται για τον 10ο τυφώνα φέτος, που προκαλεί χάος με τις καταρρακτώδεις βροχές του, καθώς συνεχίζει να κινείται βορειοανατολικά αφού πρώτα πέρασε από τη Σαγκάη. Ο «Αμπίλ» ξεκίνησε τη Δευτέρα το μεσημέρι (23/7/2018) και μέχρι την Τρίτη το πρωί (24/7/2018), όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, κόστιζε τη ζωή σε έναν πολίτη και ανάγκασε 134 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι οικονομικές επιπτώσεις ανέρχονται σε 17 εκατ. δολάρια (116 εκατ. γιουάν).
 
Με τακούνια ύψους 5 εκατοστών περπάτησαν 3 γυναίκες σε τεντωμένο σχοινί 70 μ. και σε ύψος 1300 μ. στην Κίνα, Zhangjiaje. Πρόκειται για 3 επαγγελματίες της ισορροπίας σε σκοινί, που χάρη στην εμπειρία και την τεχνική τους μπόρεσαν να διεκπεραιώσουν με επιτυχία ένα τολμηρό και ριψοκίδυνο εγχείρημα. Νικήτρια ήταν η Γαλλίδα Μιμι Γκεντσόν.
 
19 άτομα σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σε έκρηξη εργοστασίου χημικών, που βρίσκεται σε βιομηχανικό πάρκο Ν.Δ της Τιαντζίν στη Β. Κίνα. Εξ αιτίας των εύφλεκτων υλικών η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά, που γρήγορα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.  
 
25 εκατομμύρια δολάρια προβλέπει το τριετές συμβόλαιο του Ντουέιν Γουέιντ, του επονομαζόμενου και «Flash», που του πρότεινε η κινεζική ομάδα Zhejiang Golden Bulls. Πρόσφατα ο Γουέιντ υπέγραψε συμβόλαιο με μεγάλη εμπορική εταιρία, που θα του αποφέρει πολλά χρήματα. Στους Zhejiang Golden Bulls θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Μάρκους Ντένμον.