Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Χωριό της Δυναστείας Han ανακαλύφθηκε στη Sichuan

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-07-28 16:19:27
  • Προβολές:
  • 1450


Αρχαιολογικός χώρος, που χρονολογείται από τη Δυναστεία Han (202 π.Χ- 220 μ.Χ) ανακαλύφθηκε στην επαρχία Sichuan της νοτιοδυτικής Κίνας. Ο αρχαιολογικός χώρος, αποκαλούμενος ως Qiaojinshangjie Site βρίσκεται γύρω από ένα κολέγιο στην επαρχία Xinjin, της πόλης Chengdu, πρωτεύουσα της Sichuan.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών αρχαιολογικών αρχών την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 και τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, είναι σπάνιο το γεγονός ότι βρέθηκε τέτοιου είδους χωριό της Δυναστείας Han σε αυτή την περιοχή.
Μεταξύ των στοιχείων, που ανακαλύφθηκαν ήταν λάκκοι, τάφροι, ερείπια από εννέα σπίτια, καθώς και πλήθος αντικειμένων όπως μαγειρικά σκεύη, κατσαρόλες, πιθάρια, δοχεία, ψηφίδες και μπρούτζινα νομίσματα. Ο Yang Yang, επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας από το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Κειμηλίων και Αρχαιολογίας της Chengdu δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Το χωριό αυτό συνήθιζε να είναι μια σχετικά μεγάλη κατοικημένη περιοχή, αν κρίνουμε από το μέγεθός του.          
Ανακαλύψαμε την κατανομή του χωριού μέσω της ανασκαφής. Η κατοικημένη περιοχή βρισκόταν κυρίως στις δυτικές και βόρειες πλευρές, ενώ το σύστημα αποχέτευσης, που συνδεόταν με το ποτάμι βρισκόταν στα ανατολικά και νότια μέρη του χωριού. Τέτοιου είδους ανακαλύψεις είναι σημαντικές για τη μελέτη της αγροτικής παραγωγής και ζωής των ανθρώπων, ενώ δίνουν πολλά στοιχεία για την κατανομή της φυλής και την οικονομική κατάσταση κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Han».
Αξίζει να σημειωθεί ότι επιπλέον αντικείμενα, όπως σκεύη, κούπες, δοχεία μαγειρικής και θυμιατά, χρονολογούμενα μεταξύ της Δυναστείας Tang (618-907) και Qing (1644-1911) βρέθηκαν επίσης σε περιοχές γύρω από το αρχαίο χωριό.