Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Πρόγραμμα προστασίας των αρχαίων βιβλίων στη Yunnan

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-07-28 16:15:41
  • Προβολές:
  • 1305
Καμπάνια για την προστασία και καταγραφή των αρχαίων βιβλίων ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές της επαρχίας Yunnan, στη νοτιοδυτική Κίνα. Το πρόγραμμα καταγραφής των ιστορικών βιβλίων περιελάμβανε την έρευνα, την ενημέρωση και αναβάθμιση των στοιχείων, που αφορούν τον αριθμό των βιβλίων, την τοποθεσία τους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες γύρω απ’ αυτά. Ειδικοί επιστήμονες ανέλαβαν τη διεξαγωγή της έρευνας με τη συμβολή 51 φοιτητών από πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Οι ειδικοί, που ασχολήθηκαν με την διάσωση αρχαίων κειμένων, εργάστηκαν από κοινού στην αναζήτηση και καταγραφή τους, σε ένα πρόγραμμα που διήρκησε 40 ημέρες. Οι εργασίες περιελάμβαναν αρχικά την καταγραφή των ονομάτων των συγγραφέων, των εκδόσεων των βιβλίων και την τοποθεσία τους. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του Οργανισμού Διατήρησης Αρχαίων Βιβλίων και του Κέντρου Διάσωσης Αρχαίων Βιβλίων της Yunnan. H επαρχία Yunnan φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο αρχαία βιβλία και κουβαλά μεγάλη ιστορική κληρονομιά, αν αναλογιστεί κανείς τις πολυάριθμες και διαφορετικές μειονότητες, που ζουν εκεί. Από το 2008, οι αρχές της Yunnan έχουν καταγράψει πάνω από το 70% των ιστορικών βιβλίων, που υπάρχουν σε τοπικές βιβλιοθήκες, μουσεία και ναούς.
Το έργο της καταγραφής δεν είναι τόσο απλό, ενώ οι εθελοντές, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, έλαβαν ειδική εκπαίδευση όσον αφορά τον τρόπο καταγραφής και καταχώρησης των βιβλίων, πριν την έναρξη του προγράμματος. Το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της περιοχής και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Hu Hanting, εθελοντής από το Πανεπιστήμιο της Yunnan «Ελπίζω να μάθω τον σωστό τρόπο για τη διατήρηση των αρχαίων βιβλίων. Είναι μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού μας»