Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

«Είμαστε μαζί, μαζί θα τα καταφέρουμε!»

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-07-28 16:02:56
  • Προβολές:
  • 11825

Η κινεζική κοινότητα συμπαραστέκεται στους πυρόπληκτους της Αττικής

Η κινεζική κοινότητα της Ελλάδας θεώρησε χρέος της να συμβάλει στην τεράστια προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει τις ανυπολόγιστες απώλειες των φονικών πυρκαγιών, που ξεκίνησαν στις 23 Ιουλίου 2018. Οι Κινέζοι, που ζουν στην Ελλάδα, νιώθουν πως η χώρα αυτή είναι η δεύτερη πατρίδα τους και η θλίψη μπροστά στον τόσο μεγάλο αριθμό νεκρών και τις τόσες συμφορές, είναι τεράστια.
Οι ίδιοι δεν ξεχνούν την βοήθεια, που προσέφερε το ελληνικό κράτος στην απομάκρυνση των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη το 2014. Τότε χιλιάδες Κινέζοι εργαζόμενοι στη Λιβύη, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών στην περιοχή, μπόρεσαν να διαφύγουν με τη βοήθεια των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν στην Κρήτη. Έτσι, μπόρεσαν να μείνουν ασφαλείς, αφού βρέθηκαν 700 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη.  
 
Τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα έχει έρθει αντιμέτωπη με την πιο φονική πυρκαγιά, που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα και γι΄αυτό η συμβολή όλων είναι απαραίτητη. Η κινεζική κοινότητα της Αθήνας συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Κουμονδούρου την Τετάρτη 25 Ιουλίου με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα, ρουχισμό, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Η ανταπόκριση των Κινέζων ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και η επιθυμία τους να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν ήταν έντονη. Σύμφωνα με τον Chen Feng, Πρόεδρο της Κινεζικής Κοινότητας στην Ελλάδα και συντονιστή όλης της πρωτοβουλίας για τη συγκέντρωση βοήθειας στους πυρόπληκτους, πάνω από 500 μέλη έδωσαν χρήματα και προμήθειες αμέσως μετά την ανακοίνωση της προσπάθειας.
 
Το σύνθημα των Κινέζων, που λυπούνται βαθιά και θέλουν ειλικρινά να συνδράμουν έστω και λίγο στην ανακούφιση των πληγέντων είναι: «Είμαστε μαζί, μαζί θα τα καταφέρουμε», ενώ κινεζικοί οργανισμοί και ταξιδιωτικά γραφεία, όπως αυτό της He Ai, μετέβησαν στις κατεστραμμένες περιοχές για να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι: «Βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Αν μπορούμε να κάνουμε έστω το παραμικρό γι’ αυτούς, θα νιώσουμε πολύ καλύτερα».
Κίνα και Ελλάδα έρχονται όλο και πιο κοντά τα τελευταία χρόνια, με αμοιβαίες δράσεις σε όλους τους τομείς. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, που κυριαρχεί ο πόνος και η απώλεια, να είναι όλοι ενωμένοι και να βοηθούν στην διαχείριση και την αντιμετώπιση της τραγωδίας.