Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ιστορικό κτίριο μετατρέπεται σε βιβλιοθήκη στη Σαγκάη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-07-07 21:01:52
  • Προβολές:
  • 785
Η ξύλινη κατασκευή, που βρισκόταν για πάνω από 400 χρόνια στους πρόποδες του βουνού Huangshan, στην επαρχία Anhui της ανατολικής Κίνας, μεταφέρθηκε στη Σαγκάη και μετατράπηκε σε κάτι πολύ όμορφο. Το διώροφο ιστορικό κτίριο, αφού αποσυναρμολογήθηκε και χωρίστηκε σε κομμάτια, που θα μπορούσαν να μεταφερθούν, ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα, μέχρι τη Σαγκάη. Εκεί επανενώθηκαν τα κομμάτια του και φτιάχτηκε από την αρχή, ενώ ταυτόχρονα ανακαινίστηκε και λειτουργεί ως βιβλιοθήκη από την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018.
  Το κτίριο καλύπτει 1,600 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η μεταφορά του δεν επηρέασε ούτε στο ελάχιστο την εξωτερική μορφή του, διατηρώντας έτσι αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του αρχαίου του στυλ. Η περιοχή στην οποία μεταφέρθηκε το ξύλινο κτίριο δεν επιλέχθηκε τυχαία, αλλά αποτελεί έναν αρχαιολογικό και πολιτιστικά προστατευόμενο χώρο, όπου πάνω από 4,000 αρχαία δημιουργήματα έχουν ανακαλυφθεί. Πρόκειται για την πόλη Guangfulin στην περιοχή Songjiang στη Σαγκάη, όπου πολυάριθμοι επισκέπτες ταξιδεύουν κάθε χρόνο για να απολαύσουν τ’ αξιοθέατα.
   Το 400 ετών κτίριο θα φιλοξενεί στο εξής την Αρχαία Ακαδημία Yunduo, όπως ονομάστηκε η βιβλιοθήκη και θα περιέχει ιστορικά βιβλία και δημιουργήματα της αρχαίας κινεζικής τέχνης. Ήδη εκτίθενται 20 διαφορετικά είδη ιστορικών βιβλίων και περισσότερα από 50 αριστουργήματα καλλιγραφίας και υδατογραφήματα από την Δυναστεία Ming, που είχε την εξουσία από το 1368- 1644.
   Το συγκεκριμένο κτίριο, που θεωρείται έργο τέχνης, είναι φτιαγμένο από ξύλο και σε στυλ Hui, ενώ χαρακτηρίζεται για τα σκαλιστά σχέδια, που διαθέτει και τις ξύλινες πόρτες και κολώνες, που το στηρίζουν. Το στυλ Ηui αποτελεί μια πανάρχαια και πανέμορφη αρχιτεκτονική, που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Σονγκ (960-1127) και εντοπίζεται ακόμα και σήμερα κυρίως στις ορεινές περιοχές Wuyuan και στην ανατολική επαρχία Jiangxi. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του είδους αρχιτεκτονικής είναι τα μεγάλα δωμάτια, τα εντυπωσιακά μαύρα κεραμικά, τα περίτεχνα παράθυρα και οι κήποι. Ως μια παραδοσιακή σχολή αρχιτεκτονικής, το στυλ Hui ενσαρκώνει την κομψότητα, τη λιτότητα και τη μεγαλοπρέπεια, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί τα ιδιαίτερα καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά του μέχρι και σήμερα.
Η βιβλιοθήκη ,που δημιουργήθηκε τώρα, διαθέτει μια μικρή λιμνούλα, ένα μικρό πράσινο πεύκο και περίτεχνα σχέδια στην εσωτερική αυλή. Σύμφωνα με τον Wang Lan, πρόεδρο του εκδοτικού οίκου που εφοδίασε τη βιβλιοθήκη με τα σπάνια βιβλία: «Το Shanghai Century Publishing Group στοχεύει να μετατρέψει τη βιβλιοθήκη σε σημείο αναφοράς, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του πολιτισμού της Σαγκάης και της νότιας Κίνας».