Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H Κίνα μειώνει την τιμή των αντικαρκινικών φαρμάκων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-07-07 20:58:19
  • Προβολές:
  • 686
Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η τιμή των φαρμάκων, που καταπολεμούν τον καρκίνο, οι Αρχές της Κίνας έχουν συμπεριλάβει στη λίστα των φαρμάκων, που αποζημιώνει η ασφάλεια υγείας, επιπλέον 15 πιο αποτελεσματικά φάρμακα σε κλινικό επίπεδο. Η Διοίκηση Κρατικής Ασφάλισης Υγείας ανακοίνωσε ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα, που είναι πιο δραστικά έναντι του καρκίνου, αλλά παραμένουν πολύ ακριβά για να τα αγοράσει κανείς με ευκολία, θα αποτελούν πια μέρος των φαρμάκων, που καλύπτει η ασφάλεια υγείας. Έτσι, οι πολίτες θα λαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό από τα χρήματα που πλήρωσαν, ως επιστροφή.
Σύμφωνα με την Διοίκηση Κρατικής Ασφάλισης Υγείας, η λίστα φαρμάκων καλύπτει προς το παρόν την πλειονότητα των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων και κλινικά αποτελεσματικών φαρμάκων εναντίον του καρκίνου. Από την 1η Μαΐου 2018, όλα τα αντικαρκινικά φάρμακα έχουν εξαιρεθεί από τους δασμούς εισαγωγής, ως μέρος της προσπάθειας για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς και ενίσχυση της προσβασιμότητάς τους σ’ αυτήν.
Η νέα αυτή δασμολογική πολιτική όμως, δεν έχει κάνει φανερά τα αποτελέσματά της ως τώρα διότι η τελευταία μεγάλη εισαγωγή αντικαρκινικών φαρμάκων στη χώρα πραγματοποιήθηκε πριν το Μάιο, όταν ακόμα δεν είχε επιβληθεί η απαλλαγή τους από τους δασμούς. Γι’ αυτό το λόγο οι Αρχές της Κίνας θα μειώσουν την τιμή των φαρμάκων μέσω της δημόσιας προσφοράς και της προμήθειας. Τα Ινστιτούτα Ιατρικής Ασφάλισης θα πρέπει να προβούν σε διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρίες, έτσι ώστε να προστεθούν τα αντικαρκινικά φάρμακα στη λίστα των φαρμάκων, που αποζημιώνονται.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2016 η Κυβέρνηση της Κίνας έχει καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες για την οικονομική ελάφρυνση των ασθενών και τη βελτίωση του συστήματος υγείας της χώρας. Έχει καταφέρει να συνάψει συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρίες, όσον αφορά την τιμή 39 φαρμάκων- 17 από τα οποία σχετίζονται με τον καρκίνο-, που βρίσκονται στη λίστα ιατρικής ασφάλισης, επιτυγχάνοντας μείωση των τιμών τους σε ένα ποσοστό άνω του 50%.