Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Φεστιβάλ συγκομιδής για πρώτη φορά στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-30 21:15:13
  • Προβολές:
  • 813
Η Κίνα τα τελευταία χρόνια καταβάλει όλο και περισσότερες προσπάθειες για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και της γεωργίας, ενώ επενδύει και μεγάλα χρηματικά ποσά στη βελτίωση των συνθηκών των αγροτών και στην αύξηση της παραγωγικότητας. Μέρος αυτής της προσπάθειας αποτελεί και η καθιέρωση μιας ιδιαίτερης μέρας για τους αγρότες, με σκοπό να εορταστεί η ετήσια συγκομιδή. Το φεστιβάλ θα διοργανώνεται κάθε χρόνο, αρχίζοντας από φέτος, κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής ισημερίας, που αποτελεί μια από τις 24 ηλιακές περιόδους του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου. Η περίοδος αυτή συνήθως πέφτει μεταξύ 22 και 24 Σεπτεμβρίου, εποχή κατά την οποία γίνεται η συγκομιδή σε όλη τη χώρα. Ο εορτασμός αυτός θα γίνεται ειδικά για τους γεωργούς και μια ποικιλία από δραστηριότητες θα πραγματοποιείται για να αναδείξει την γεωργική σοδειά, τα αγροτικά τεχνολογικά επιτεύγματα και την δημιουργικότητα των γεωργών. Όλοι οι καλλιεργητές θα ενθαρρύνονται για να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, που σχετίζονται με τη δουλειά και τη ζωή τους, ενώ δε θα επικροτούνται οι σπατάλες και οι υπερβολές στους εορτασμούς.
Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων, Han Changfu, στο δελτίου τύπου την Πέμπτη 21 Ιουνίου: «Το Φεστιβάλ θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην στην αγροτική εργασία, θα επιταχύνει την εκπλήρωση της στρατηγικής αναζωογόνησης της γεωργίας της Κίνας και θα ωθήσει την ταχύτερη ανάπτυξη των γεωργικών περιοχών και του συγκεκριμένου τομέα».
Η αναζωογόνηση του γεωργικού τομέα αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Κίνας να αναπτύξει μια πιο σύγχρονη οικονομία. Η Κίνα περιμένει να δει έναν ισχυρό γεωργικό κλάδο, μια όμορφη επαρχία και εύπορους αγρότες μέσα από την αναβάθμιση των αχανών αγροτικών εκτάσεων.