Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Νέο φάρμακο κατά του HIV εγκρίνει η Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-30 21:10:55
  • Προβολές:
  • 782
Στην έγκριση της διάθεσης στην αγορά ενός νέου φαρμάκου για τη θεραπεία της μόλυνσης από τον ιό HIV-1 προχώρησε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας στις αρχές του Ιουνίου 2018.
Σύμφωνα με την φαρμακευτική εταιρία Frontier Biotech, που έχει ως έδρα της την ανατολική πόλη της Κίνας, Nanjing, η ουσία Aikening ή αλλιώς albuvirtide μπορεί να ληφθεί σε συνδυασμό με άλλα αντιρετροϊκά φάρμακα (φάρμακα που καταπολεμούν τους ρετροϊούς, μια ομάδα ιών που προκαλούν διάφορες μορφές καρκίνου καθώς και AIDS) για να θεραπεύσει ασθενείς, που έχουν λάβει ήδη αντιικά φάρμακα, αλλά υποφέρουν από την αναπαραγωγή του ιού.
Τα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές, που πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη ουσία έδειξαν ότι ήταν αποτελεσματική έναντι των σοβαρότερων στελεχών του ιού HIV. Η δράση της είναι πολύ ισχυρή ακόμη και έναντι των ανθεκτικών ιών, ενώ η δραστικότητά της ήταν μακράς διάρκειας.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Frontier Biotech, Xie Dong: «Ως ένα μακράς δράσης ενέσιμο φάρμακο με έναν νέο μηχανισμό δράσης, το ABT έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε μια σημαντική προσθήκη και βελτίωση των σύγχρονων φαρμάκων, που λαμβάνονται από στόματος».
Όσον αφορά τη λήψη του συγκεκριμένου ενέσιμου φαρμάκου, η φαρμακευτική εταιρία ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε η ουσία Aikening, δεν παρουσίασαν σοβαρά συμπτώματα από παρενέργειες, ενώ η δόση περιορίζεται σε μόλις μια ένεση την εβδομάδα.
Η νέα αυτή ανακάλυψη και η χρήση του φαρμάκου δίνει περισσότερες ελπίδες σε όλους τους ασθενείς με AIDS, ενώ σύμφωνα με τον εξειδικευμένο στο AIDS επιστήμονα του Νοσοκομείου Peking Union Medical College, Li Taisheng: «Αναμένεται ότι η συγκεκριμένη ουσία φαρμάκου θα έχει μεγάλη προοπτική, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό».
 Ο ιός HIV αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους ιούς για την ανθρώπινη υγεία καθώς στερεί αρχικά την καλή ποιότητα ζωής των ασθενών και στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγεί στο θάνατο. Τα επίσημα στοιχεία της Κίνας έδειξαν ότι τον περασμένο Ιούνιο, περίπου 718,270 άνθρωποι ζούσαν με τον ιό, ενώ 221,628 έχασαν τη ζωή τους από ασθένειες σχετικές με το AIDS. Είναι φανερό ότι ο περιορισμός της εξάπλωσης της ασθένειας απαιτεί περισσότερη ενημέρωση και προστασία, ενώ η εύρεση φαρμάκων για την καταπολέμησή της θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής ή και να θεραπευτούν απ’ αυτήν.