Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

To ηλεκτρονικό εμπόριο επαναφέρει τις χειροποίητες πορσελάνες

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-30 20:59:28
  • Προβολές:
  • 828
Οι πορσελάνες, που κατασκευάζονται στην Κίνα αποτελούσαν πάντα ένα από τα πιο γνωστά δημιουργήματα της χώρας που εντυπωσίαζαν τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες. Υπήρχαν πολυάριθμα εργαστήρια πορσελάνης, με τα γνωστότερα από αυτά να βρίσκονται στην Jingdezhen της επαρχίας Jiangxi. Παρότι τα περίφημα σχέδια και χρώματα της κινεζικής πορσελάνης έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστά από τα αρχαία χρόνια, η βιομηχανοποίηση της κατασκευής τους έχει περιορίσει κατά πολύ τα χειροποίητα δημιουργήματα.
Στην επαναφορά τους όμως έχει συμβάλει η λειτουργία του ηλεκτρονικού εμπορίου και η πρωτοβουλία της Feng Liyuan να ανοίξει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στην πλατφόρμα Taobao με κινεζικές χειροποίητες πορσελάνες. Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην καρδιά των εργαστηρίων πορσελάνης, την πόλη Jingdezhen και από πολύ μικρή ονειρευόταν να αποκτήσει ένα εργαστήριο πορσελάνης και να ασχοληθεί με την δημιουργία και διάδοσή τους. Με ένα πολύ μικρό αρχικό κεφάλαιο των 10,000 γιουάν (1.526 δολάρια), που της παραχώρησε η μητέρα της, άνοιξε το ηλεκτρονικό κατάστημα στην πλατφόρμα Taobao αμέσως μετά την αποφοίτησή της.
Ποτέ δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το τόσο μικρό ποσό θα ήταν αρκετό για να γίνουν τα χειροποίητα προϊόντα τους τόσο γνωστά, ώστε να μπορέσουν τελικά να ανοίξουν ένα ολόκληρο εργοστάσιο με 110 τεχνίτες. Η Feng και ο σύζυγός της Zhu Peng λειτούργησαν το εργοστάσιό τους τον Σεπτέμβριο του 2016, βλέποντας την πρωτοβουλία τους να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.
   Τα έξοδα βέβαια του εργοστασίου ήταν πάρα πολλά κι έτσι οι ιδιοκτήτες του έπρεπε να απευθυνθούν στην τράπεζα, απ’ όπου δανείστηκαν πάνω από 300,000 γιουάν για να πληρώσουν τους μισθούς των υπαλλήλων. Η πιστοληπτική τους ικανότητα, όμως, κάλυπτε αυτό το δάνειο κι έτσι μπόρεσαν να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο τις εργασίες. Από τότε η επιχείρηση έχει κερδίσει πολλή αναγνωρισιμότητα και τα κέρδη από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια γιουάν!
Με πολλή προσπάθεια και πείσμα το όνειρο της Feng πήρε σάρκα και οστά, ενώ όπως δήλωσε η ίδια στην China Daily, θα ήθελε να αναβιώσει την τέχνη της κινεζικής πορσελάνης στην γενέτειρά της μέσω της πώλησης των προϊόντων της σε όλο τον κόσμο με τη στήριξη της ομάδας Καινοτομίας και Έρευνας.