Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα εφαρμόζει τριετές σχέδιο ανάπτυξης των μεταφορών

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-30 20:58:34
  • Προβολές:
  • 717
Το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας ανακοίνωσε ένα τριετές σχέδιο δράσης με σκοπό τη βελτίωση του δικτύου μεταφορών και υπηρεσιών της χώρας. Οι ενέργειες και οι κατασκευές, που περιλαμβάνει το σχέδιο θα αφορούν 76 στόχους και θα καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών των πολιτών. Μέχρι το 2020, η Κίνα θα διαθέτει 30.000 χιλιόμετρα σιδηροδρομικού δικτύου για τρένα υψηλής ταχύτητας, καλύπτοντας το 80% των κινεζικών πόλεων με πληθυσμό πάνω από 1 εκατομμύριο. Η ενοποίηση της μεταφοράς μεταξύ των περιοχών του Πεκίνου, της Tianjin και Hebei θα επιταχυνθεί, καθώς ο χρόνος οδήγησης ανάμεσα στις πόλεις Πεκίνο, Τianjin, Baoding και Tangshan θα μειωθεί σε  μια ώρα.
Επίσης, ο χρόνος ταξιδιού από τα αστικά κέντρα του Πεκίνου, της Tianjin και την πρωτεύουσα της πόλης Hebei, Shijiazhuang στα προάστιά τους και τις αποκεντρωμένες πόλεις, θα μειωθεί επίσης στη μια ώρα. Παρόμοια ευκολία στη μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί και μεταξύ του Πεκίνου και της γειτονικής πόλης  Zhangjiakou, που θα φιλοξενήσουν από κοινού τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.
Η χώρα σκοπεύει ακόμη να προσθέσει περίπου 180 θέσεις ελλιμενισμού σε μεγάλο βάθος στα λιμάνια της για να εξυπηρετήσει πλοία άνω των 10.000 τόνων.
 Μέρος των μέτρων για τη διευκόλυνση των πολιτών αποτελεί κι η προσπάθεια για δημιουργία ενός εισιτηρίου, που θα επιτρέπει στους επιβάτες να το χρησιμοποιούν σε διαφορετικά μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας και των αστικών μέσων μετακίνησης. Έτσι, οι χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς θα διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο αφού δε θα χρειάζεται να προμηθεύονται με πολλά διαφορετικά εισιτήρια για κάθε μέσο μετακίνησης.