Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα καταπολεμά την μόλυνση των υδάτινων πόρων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-23 21:06:32
  • Προβολές:
  • 761
Στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, που προκύπτουν από τη μόλυνση των ποταμών και των λιμνών, πρόκειται να προχωρήσουν οι Αρχές της Κίνας το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υδάτινων Πόρων, η Κίνα θα διεξάγει σχετική καμπάνια, με τις δύο σπουδαιότερες δράσεις της να αφορούν την καταπολέμηση των παράνομων εργασιών στις ακτές και την απόρριψη στερεών αποβλήτων κατά μήκος του ποταμού Yangtze. 
O συγκεκριμένος ποταμός είναι ο μεγαλύτερος στην Κίνα και οι αρμόδιες αρχές πρόκειται να πραγματοποιήσουν ενδελεχή επιθεώρηση και πρόγραμμα αποκατάστασης, έτσι ώστε να απομακρύνουν τα στερεά απόβλητα κατά μήκος του ποταμού. Το Υπουργείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος έχει ήδη στείλει ομάδες επιθεώρησης κατά μήκος της οικονομικής ζώνης του ποταμού, έτσι ώστε να ελέγξουν την παράνομη διάθεση στερεών αποβλήτων.
 Η απόρριψη σκουπιδιών σε υδάτινες πηγές, καθώς και η παράνομη απομάκρυνση της άμμου έχουν επίσης στοχοποποιηθεί από το σχέδιο δράσης με προσπάθειες από τους «αρχηγούς των λιμνών» και τους «αρχηγούς των ποταμών» για περαιτέρω ενίσχυση του νομικού πλαισίου. Οι «αρχηγοί των λιμνών και των ποταμών» είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση και την προστασία των υδάτινων πόρων, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στους 320.000 σε διάφορα επίπεδα παγκοσμίως. Η Κίνα πραγματοποιεί έναν σκληρό αγώνα ενάντια στην οικολογική και περιβαλλοντική μόλυνση και έχει πάρει πολυάριθμα μέτρα για την απορύπανση του αέρα, του νερού και του φυσικού περιβάλλοντος.