Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Μουσείο Τέχνης στο Πεκίνο για το Δρόμο του Μεταξιού

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-23 21:05:48
  • Προβολές:
  • 681
Η διεθνής συνεργασία των Μουσείων Τέχνης στις χώρες που διατρέχει ο Δρόμος του Μεταξιού εγκανιάστηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 στο Πεκίνο. Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας φιλοξένησε τους προσκεκλημένους από πολλά εθνικά μουσεία τέχνης και σπουδαία Ινστιτούτα Τέχνης από 18 διαφορετικές χώρες και περιοχές κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού. 
Μερικές από τις χώρες, που έλαβαν μέρος στην τελετή για τη συνεργασία των μουσείων τέχνης ήταν η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ρωσσία, η Ουκρανία και το Βιετνάμ. Στα πλαίσια της τελετής συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν επίσης ένα συνέδριο και μια διάσκεψη με θέμα την πολυπολιτισμική σύμπραξη. Ταυτόχρονα, η συμφωνία για τη συνεργασία των μουσείων είχε ως αποτέλεσμα το άνοιγμα μια έκθεσης τέχνης, που προβάλει 17 έργα τέχνης από 14 χώρες κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού. 
 
Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας για περαιτέρω πολιτισμικές ανταλλαγές μεταξύ των χωρών που αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επιμελητής του Εθνικού Μουσείου Τέχνης της Κίνας Wu Weishan: «Οι διάφορες χώρες μπορούν να βελτιώσουν την αμοιβαία κατανόηση, την φιλία και την συνεργασία win- win, μέσω των δωρεών, της συλλογής και της έκθεσης μοναδικών έργων τέχνης».