Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ένα παράξενο επάγγελμα στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-23 21:04:31
  • Προβολές:
  • 805
Η Τσου Γιουνσιάο δραστηριοποιείται σε ένα από τα πιο περίεργα επαγγέλματα. Καθήκον της είναι να δοκιμάζει καραβίδες στην περιοχή Τζετζιάνγκ, της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας.
 Η δουλειά αυτή της αποφέρει περίπου 300.000 γιουάν (περίπου 46.533 δολάρια ΗΠΑ) το χρόνο, ποσό αρκετά ικανοποιητικό, αν το συγκρίνει κανείς με το μέσο εισόδημο ενός Κινέζου ή Ευρωπαίου.  
   Η δουλειά της όμως δεν είναι τόσο «γευστική»  και ευχάριστη, όσο θα υπέθετε κανείς. Η ίδια ανέλαβε αυτό το πόστο αμέσως μετά τις σπουδές της στην Βρετανία και από τότε δοκιμάζει από ένα έως πέντε κιλά καραβίδες κάθε μέρα. Μετά την εκπαίδευσή της μέσα από τη δοκιμή δεκάδων χιλιάδων καραβίδων, είναι ικανή να υπολογίζει και την ποιότητα του θαλασσινού πλάσματος. Η Τσου πρέπει να ορίζει με ακρίβεια την γεύση της κάθε καραβίδας και γι’ αυτό το στόμα της ξεπλένεται με γάλα και μεταλλικό νερό για να μην μένουν υπολέιμματα από προηγούμενες γεύσεις. 
   Επιπλέον, στα καθήκοντά της περιλαμβάνονται τόσο ο λεπτομερής έλεγχος της ψύξης των θαλασσινών όσο και της μυρωδιάς τους.  Υπάρχουν περίπου 50 «γευσιγνώστες» καραβίδας στην εταιρία, που εργάζεται η Τσου και ο υψηλότερος μισθός μπορεί να αγγίξει και τα 600.000 γιουάν το χρόνο. Το μεγάλο αυτό ποσό της αμοιβής τους δικαιολογείται από το γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο για την εταιρία να βρει ταλαντούχους εργαζόμενους, καθώς απαιτείται η γνώση πολλών διαφορετικών τομέων.Έτσι, ένας υποψήφιος εργαζόμενος στην συγκεκριμένη εταιρία θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά από μαγειρική και έλεγχο της ποιότητας, καθώς και να έχει αυξημένη της αίσθηση της γεύσης. Όπως αναφέρει η Τσου  Γιουνσιάο, η κατανάλωση τόσο πολλών καραβίδων κάθε μέρα έχει γίνει πια φυσιολογική και κομμάτι της ζωής της. Τονίζει όμως ότι δεν τρώει καθόλου καραβίδες σε εστιατόρια ή στο σπίτι της αλλά  μόνο ως μέρος της δουλειάς της.