Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ρομπότ εκτελούν παραγγελίες στο Πεκίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-23 21:01:38
  • Προβολές:
  • 679
Ρομπότ άρχισαν να εμφανίζονται στους δρόμους της περιφέρειας Haidian του Πεκίνου από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στις μεταφορές και την παράδοση δεμάτων. Οι κάτοικοι της περιοχής Haidian βλέπουν πια αυτόματα ρομπότ να κυκλοφορούν στους δρόμους και να μεταφέρουν πακέτα στους πελάτες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας JD.com. Πρόκειται για μια από τις πιο κυρίαρχες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, η οποία και εγκαινίασε αυτή τη νέα μέθοδο παράδοσης των δεμάτων. Πάνω από 20 ρομπότ, με μέγιστη ταχύτητα 15 χιλιομέτρων την ώρα και δυνατότητα μεταφοράς περισσότερων από 30 πακέτων τη φορά. Όλα τα ρομπότ είναι εξοπλισμένα με ραντάρ και αισθητήρες, έτσι ώστε να αναγνωρίζουν τα σήματα και τα φανάρια στους δρόμους, καθώς και να έχουν τον πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντός τους για να μην προκληθούν ατυχήματα.
Τα ρομπότ εξυπηρετούν τους πελάτες της εταιρείας σε κατοικημένες περιοχές κοντά στο κέντρο διανομής της εταιρίας JD που βρίσκεται στο Shangdi και το Zhongguancun Software Park. Οι παραλήπτες των δεμάτων λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό τους , λίγη ώρα πριν φτάσει το ρομπότ στην κατοικία τους και οι ίδιοι μπορούν να το παραλάβουν είτε με την αναγνώριση του προσώπου τους από το ρομπότ, είτε εισάγοντας έναν κωδικό στο ρομπότ ή ακόμη μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο.
Η καινοτομία αυτή φαίνεται να έχει πολλές προοπτικές εξέλιξης και προόδου και σύμφωνα με τον πελάτη της εταιρίας κύριο Cui : «Είναι πολύ βολικό. Πιστεύω ότι η τεχνολογία των ρομπότ παράδοσης θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Μια μέρα περιμένω να τα δω μέσα στα κτίρια μας και όχι απλώς να στέκονται έξω απ΄αυτά»