Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Το σινεμά έρχεται … στα κινητά των Κινέζων

  • πηγή:
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-09 21:23:36
  • Προβολές:
  • 538
Τα τελευταία χρόνια οι Κινέζοι μπορούν να κάνουν τα πάντα μέσω του κινητού τους, από το να επικοινωνούν ανά πάσα στιγμή με όποιον θέλουν, μέχρι να πληρώνουν τα πάντα και να νοικιάζουν ποδήλατα σκανάροντας απλώς έναν κωδικό με το κινητό τους. Στις ήδη υπάρχουσες δυνατότητες των έξυπνων κινητών, έρχεται να προστεθεί μια ακόμη εφαρμογή, που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ταινίες πρώτης προβολής στα κινητά τους. Όπως ανέφερε ο Τζακ Γκάο, διευθύνων σύμβουλος του Smart Cinema, κατά τη διάρκεια της 14ης Έκθεσης Πολιτιστικής Βιομηχανίας στην πόλη Σετσέν, η συγκεκριμένη εφαρμογή, θα λειτουργήσει πιλοτικά για ένα μήνα, με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να τη γνωρίσουν και κατ’ επέκταση να εκτιμηθεί η αποδοχή της από το κοινό. Ο Τζακ Γκάο παρουσίασε τον τρόπο που λειτουργεί η εν λόγω εφαρμογή και τόνισε ότι πρόκειται να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τους παραδοσιακούς κινηματογράφους.
 
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποια ταινία από το κινητό τους θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα συνεχούς ροής του Smart Cinema με ταινίες πρώτης προβολής και θα επιλέγουν την ταινία της αρεσκείας του. Το αντίτιμο για την χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής και την παρακολούθηση ταινιών θα το καταβάλουν σε μια άλλη εφαρμογή. Οι αρμόδιοι για αυτή την πρωτοβουλία εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του κινεζικού box office θα εκτοξευθούν, καθώς τα χρήματα που θα προκύπτουν από την εφαρμογή θα συνυπολογίζονται στα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων στις αίθουσες.
 
Μια κάτοικος της επαρχίας Χεμπέι στη βόρεια Κίνα δήλωσε ότι μέσω της εφαρμογής κατέβασε στο κινητό της το χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ «Jurassic World: Fallen Kingdom», το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Κίνα τον Ιούνιο. Η ίδια τόνισε ότι δεν έχει καθόλου χρόνο για να πάει στο σινεμά και η εφαρμογή αυτή της δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις καινούριες ταινίες την ώρα μετακίνησης από και προς τη δουλειά της. Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί άραγε να αντικαταστήσει τον κινηματογράφο; Η τεχνολογία των έξυπνων κινητών αναπτύσσεται όλο και περισσότερο στην Κίνα, καινοτομώντας σε όλο και πιο διαφορετικούς τομείς.