Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Προσπάθειες για ανακούφιση της φτώχειας στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-09 21:22:11
  • Προβολές:
  • 806
Ο Κινέζος αναπληρωτής πρωθυπουργός Hu Chunhua και επικεφαλής του Κρατικού Γραφείου για την Ανακούφιση από τη φτώχεια και την Ανάπτυξη, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επιθεώρησης που πραγματοποίησε στην επαρχία Hebei, της Βόρειας Κίνας, τόνισε τη σημασία της καλύτερης επίβλεψης των έργων για την ανακούφιση των κατοίκων από τη φτώχεια. Η κυβέρνηση της Κίνας δίνει μεγάλη μάχη τα τελευταία χρόνια για να καταπολεμήσει την ακραία φτώχεια, έχοντας καταφέρει να μειώσει τα ποσοστά σε μεγάλο βαθμό. Ο ίδιος τόνισε στις τοπικές αρχές την σπουδαιότητα της συχνής επιτήρησης και εξέτασης των εργασιών, που πραγματοποιούνται για την ενίσχυση της ανάπτυξης και την μείωση της φτώχειας. Παράλληλα, έδωσε τις σχετικές οδηγίες έτσι ώστε να ενισχυθούν και να εντατικοποιηθούν τα μέτρα κατά της φτώχειας, κάνοντάς τα πιο αποτελεσματικά.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Κίνα είναι στο τελικό στάδιο της προσπάθειάς της για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας», καλώντας τους υπευθύνους να ενδυναμώσουν τους ετήσιους σχεδιασμούς, να πάρουν νέες πρωτοβουλίες για να κινητοποιήσουν και να βοηθήσουν τις φτωχές οικογένειες, να αντιμετωπίσουν τα ανεπιθύμητα εργασιακά ήθη, καθώς και να πάρουν σκληρότερα μέτρα κατά της διαφθοράς στα έργα ανακούφισης.
 
Γι’ αυτό το λόγο, ο Hu Chunhua, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην επαρχία Hebei, πέρασε από τα σπίτια των φτωχών κατοίκων, διοργάνωσε σεμινάρια με τους τοπικούς αξιωματούχους και πραγματοποίησε επιθεωρήσεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και εταιρίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Κίνα είχε 30,46 εκατομμύρια ανθρώπους στην κατηγορία των φτωχών, σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2017. Τα τελευταία χρόνια κάνει όλο και περισσότερες προσπάθειες για να μειώσει τον αριθμό, έχοντας ως απώτερο σκοπό την πλήρη εξάλειψη της απόλυτης φτώχειας μέχρι το 2020.