Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ο πήλινος στρατός εμπνέει σε όλους τους τομείς

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-09 21:21:33
  • Προβολές:
  • 749
Το κύριο θέμα διακόσμησης ενός οικογενειακού ξενοδοχείου στην πόλη Xi’ an αποτελούν οι περίφημοι πήλινοι στρατιώτες, που βρέθηκαν στην πόλη. Το διάσημο αυτό αξιοθέατο της αρχαίας πρωτεύουσας Xi ‘ an, αποτέλεσε σημείο έμπνευσης για τον Guo Zhihua, ο οποίος πριν από δέκα χρόνια εργαζόταν ως οδηγός ταξί στην πόλη. Ο ίδιος αγαπά πολύ την πόλη του και θαυμάζει το διάσημο ιστορικό μνημείο, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Τσιν και συγκεκριμένα μεταξύ 221 - 206 π.Χ. Ο ίδιος διέθετε τρία παλαιά σπίτια στην πόλη και σκέφτηκε να τα μετατρέψει σε οικογενειακά ξενοδοχεία, διακοσμώντας τα με ομοιώματα των πήλινων στρατιωτών. Η ιδέα αυτή βέβαια, εκτός από ιδιαίτερα έξυπνη, ήταν και ιδιαίτερα δαπανηρή, απαιτώντας από τον Guo Zhihua να επενδύσει 100,000 γιουάν ( 15,600 δολάρια) για να χρησιμοποιήσει αυτό το στυλ στα 260 τετραγωνικά μέτρα της περιουσίας του. Ο εσωτερικός σχεδιασμός για τα υπνοδωμάτια, τα μπάνια και τα σαλόνια περιλαμβάνει αντίγραφα στρατιωτών σε σχήμα μινιατούρας αλλά και σε φιγούρες ψηλότερες από αυτές των ανθρώπων.
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του οικογενειακού ξενοδοχείου: «Οι πελάτες που στοχεύω να προσελκύσω είναι αυτοί του εξωτερικού, έτσι ώστε να τους δώσω την ευκαιρία να γνωρίσουν και να κατανοήσουν καλύτερα τον πολιτισμό της Δυναστείας Τσιν». Η επιχείρηση αυτή έχει μεγάλη επιτυχία και προσελκύει πολλούς επισκέπτες, με την τιμή ενός διαμερίσματος να ανεβαίνει στο ποσό των 1000 γιουάν, για μια νύχτα, ιδιαίτερα στις περιόδους διακοπών.
Με την ραγδαία ανάπτυξη της Sharing economy, τα sharing houses έχουν κερδίσει ήδη μεγάλη δημοτικότητα στην Κίνα. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2020, η κλίμακα συναλλαγής της αγοράς των sharing houses στην Κίνα θα ανέλθει στα 50 δισεκατομμύρια γιουάν, σύμφωνα με αναφορά του Κέντρου Έρευνας της Sharing economy και του Κέντρου Κρατικής Πληροφόρησης.