Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H Κίνα προωθεί την απαγόρευση του καπνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-02 20:10:09
  • Προβολές:
  • 820
Την απαγόρευση του καπνίσματος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο ανακοίνωσαν οι διοικήσεις Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού του Πεκίνου, της Tianjin και της επαρχίας Hebei. Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας μέρας κατά του καπνίσματος στις 29 Μαΐου, διοργανώθηκε πρόγραμμα εκδηλώσεων με το σχετικό θέμα και δόθηκε η αφορμή για την συγκεκριμένη ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απαγόρευση του καπνίσματος δε θα περιορίζεται μόνο στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αλλά θα ισχύει και στα μπαρ και τα εστιατόρια του Ολυμπιακού χωριού. Σύμφωνα με την Duan Jiali, διευθύντρια του γραφείου ελέγχου του καπνίσματος του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών του Πεκίνου, η απαγόρευση του καπνίσματος θα εκτείνεται σε τέσσερις τομείς. Το σημαντικότερο μέτρο θα είναι η ολοκληρωτική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλο το Ολυμπιακό χωριό, συμπεριλαμβανομένων του σταδίου, των μπαρ και όλων των χώρων συγκέντρωσης των επισκεπτών. Επίσης, κανένα προϊόν καπνού δεν θα επιτρέπεται στους αγώνες, ενώ ο πίνακας αποτελεσμάτων και η μετάδοση των αγώνων θα πρέπει να προωθούν την αντικαπνιστική πολιτική. Το κυριότερο, όμως, μέτρο της πρωτοβουλίας για Ολυμπιακούς Αγώνες «χωρίς καπνό» αποτελεί η απαγόρευση οποιασδήποτε εταιρίας καπνού ως χορηγού των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνοντας έτσι τη βαρύτητα που δίνει η χώρα στην προσπάθεια μείωσης του καπνίσματος.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα πεδία, όπου το ιδεώδες του αθλητισμού, η καλή υγεία και η προσπάθεια για βελτίωση και πρόοδο του ανθρώπου εξαίρονται στο μεγαλύτερο βαθμό. Αποτελούν, λοιπόν, το καλύτερο μέρος για να προωθηθεί η εκστρατεία κατά του καπνίσματος και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, ακόμα περισσότερο, όσον αφορά τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος και τα οφέλη από τη διακοπή του.  
Για  αυτό το σκοπό, οι αρχές του Πεκίνου και της επαρχίας Hebei θα συνεργαστούν για την προώθηση του ελέγχου του καπνού και την περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, θα κατασκευάσουν τις εγκαταστάσεις σύμφωνα με αυτό το πρότυπο, θα εντατικοποιήσουν το σύστημα εποπτείας και την εφαρμογή του νόμου, ενώ παράλληλα θα παρέχουν υπηρεσίες διευκόλυνσης και στήριξης σε όσους θέλουν βοήθεια στην διακοπή του καπνίσματος. Είναι φυσικά απαραίτητη και η τεχνική υποστήριξη για τον έλεγχο του καπνίσματος στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, γεγονός που αποτελεί ευθύνη των αρμόδιων οργάνων του Πεκίνου και της επαρχίας Hebei. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια μέτρα είχαν εφαρμοστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, με τους Αγώνες του 2022 να σημειώνουν την περαιτέρω εντατικοποίησή τους.