Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η τεχνολογία των Big Data στην υπηρεσία παιδιών και ηλικιωμένων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-06-02 20:09:30
  • Προβολές:
  • 733
Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογική ανάπτυξη της Κίνας γίνεται όλο και μεγαλύτερη, με το ρόλο του διαδικτύου να γίνεται όλο και σπουδαιότερος, κάνοντας τη ζωή των ανθρώπων αρκετά πιο εύκολη. Μετά την καθιέρωση της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών πληρωμών και τις μεγάλες αλλαγές που έφερε στην καθημερινότητα των ανθρώπων, τώρα εγκαινιάζεται μια εξίσου σπουδαία πρωτοβουλία.
 Το Κέντρο Καινοτομίας και Έρευνας Guizhou Berkeley Big Data (GBIC) ξεκίνησε στις 26 Μαΐου δύο μεγάλες καμπάνιες κοινωνικής πρόνοιας με σκοπό να ωφελήσει τόσο τα ηλικιωμένα μέλη, όσο και τα παιδιά που δεν έχουν την απαραίτητη φροντίδα από το οικογενειακό τους περιβάλλον.  Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή την πραγματοποίηση της Διεθνούς έκθεσης της βιομηχανίας των μεγάλων δεδομένων της Κίνας, που άνοιξε τις πύλες της στις 26 Μαΐου 2018 στην επαρχία Guiyang, πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας Guizhou. Στην Έκθεση αυτή συμμετείχαν 40.000 επισκέπτες από περίπου 30 χώρες, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Το GBIC θα χρησιμοποιήσει τη βάση των μεγάλων δεδομένων για να πραγματοποιήσει διαδικτυακή διάγνωση σε πάνω από 100.000 ασθενείς με καταρράκτη στην περιοχή Guizhou. Οι περισσότερες από τις απομονωμένες και φτωχές επαρχίες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες λόγω της έλλειψης εξειδικευμένων γιατρών. Αυτό το πρόβλημα στοχεύει να λύσει η διαδικτυακή τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο κέντρο. Η περιοχή Guizhou σημειώνει μεγάλη έλλειψη σε εξειδικευμένους οφθαλμίατρους με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να υποφέρουν από σχετικές παθήσεις.
Το πρόγραμμα, όμως,  που θα διαρκέσει τρία χρόνια, περιλαμβάνει όχι μόνο τη φροντίδα των ηλικιωμένων αλλά και των παιδιών. Συγκεκριμένα στοχεύει να εξετάσει 40.000 παιδιά, των οποίων οι γονείς έχουν φύγει μετανάστες για να αναζητήσουν μια καλύτερη εργασία. Αυτά τα παιδιά έχουν μείνει πίσω στην επαρχία, χωρίς την επιμέλεια των γονιών τους, αλλά των συγγενικών τους προσώπων. Για την επίβλεψη και φροντίδα αυτών των παιδιών, το κέντρο θα αναπτύξει ένα λογισμικό για να εξετάσει την ψυχική υγεία τους και τις μαθησιακές τους ικανότητες.
Το GBIC πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Msweekydata, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley, το τμήμα ηλεκτρονικής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφοριακής Τεχνολογίας, καθώς και την Κυβέρνηση της Πόλης Guiyang. Η πρωτοβουλία αυτού του κέντρου εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της χώρας να επιλύσει τα κοινωνικά προβλήματα κάθε περιοχής, έχοντας ως στήριγμα την τεχνολογία των μεγάλων δεδομένων.