Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Το Διεθνές Τουρνουά Μeihua Quan στην Κηφισιά

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-05-25 16:30:33
  • Προβολές:
  • 1186


Στις 13 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Τουρνουά Meihua Quan στο Ζηρίνειο, το Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για μια διασυλλογική διοργάνωση από τον Αθλητικό Σύλλογο Shaolin Wu-Kung Βορείων Προαστίων, που έχει την έδρα του στο Νέο Ηράκλειο, τον Αθλητικό Σύλλογο Ζen Martial Arts στη Νέα Ερυθραία, καθώς και τον Αθλητικό Σύλλογο Flow στο Χαλάνδρι. Στο συγκεκριμένο Τουρνουά συμμετείχαν πάνω από 600 αθλητές από 20 συλλόγους της Ομοσπονδίας Γου Κουνγκ Φου, δείχνοντας τη δυναμική αυτού του αθλήματος. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τόσο τις επιδείξεις της αρχαίας κινεζικής τέχνης των Σαολίν, Κουνγκ Φου και Μέι Χουά όσο και το αγωνιστικό μέρος, στο οποίο οι αθλητές επιδόθηκαν και έλαβαν μετάλλια.    


 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μετάλλια που απένειμαν στους αθλητές, καθώς και τα δώρα που προσφέρθηκαν στους επίσημους προσκεκλημένους, προέρχονταν από το μεγαλύτερο εργοστάσιο πορσελάνης της Κίνας, το RIFU CERAMICS, που αποτέλεσε και τον σπουδαιότερο χορηγό της διοργάνωσης. Μια από τις σπουδαιότερες καλλιτέχνιδες της Κίνας, η Yan Dongmei, επιμελήθηκε τα μετάλλια και τα δώρα, χρησιμοποιώντας μια από τις ακριβότερες πορσελάνες και δίνοντας τους έτσι μοναδική αξία και καθιστώντας τα ως πολύτιμα έργα τέχνης.
Την μεταφορά όλων αυτών των πολύτιμων αντικειμένων ανέλαβε η αεροπορική εταιρεία Air China, με ειδική πτήση από το Πεκίνο στην Αθήνα, αποτελώντας έτσι το δεύτερο μεγαλύτερο χορηγό της εκδήλωσης. Στο πρωτάθλημα, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Gao Wenqi, Πολιτικός Ακόλουθος και Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κος Μπάμπαλος, ο Αντιπρόεδρος Αθλητισμού Κηφισιάς κος Κουρέπης, ο σπουδαίος δάσκαλος του Μeihua Quan, Han Bai Guang, ο δάσκαλος Du Wuei Jun και όλο το Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου Κουνγκ Φου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο Σταμούλη.
 
   Το Τουρνουά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανέδειξε τις αρχαιότατες κινεζικές τέχνες του Κουνγκ Φου και Μέι Χουά, φέρνοντας το ελληνικό κοινό λίγο πιο κοντά στον ανατολικό πολιτισμό. Οι δύο αυτές πολεμικές τέχνες διδάσκουν με τον καλύτερο τρόπο την πειθαρχία, τον σεβασμό στους συνανθρώπους αλλά και το σεβασμό των αθλητών για τον ίδιο τους τον εαυτό. Τέτοιου είδους διοργανώσεις και ενέργειες δηλώνουν τις όλο και πιο στενές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, τονίζοντας την προσπάθεια για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων τους.