Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Εγκαίνια της απευθείας πτήσης από τη Xi ‘an στο Λονδίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-05-25 16:29:01
  • Προβολές:
  • 781
Την απευθείας σύνδεση μεταξύ της Xi ‘an, την βορειοδυτική επαρχία της Shaanxi και το Λονδίνο, εγκαινίασε η αεροπορική εταιρία Tianjin Airlines τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018. Ένα Airbus A330 θα ταξιδεύει δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, φέρνοντας τις δύο τόσο μακρινές χώρες, λίγο πιο κοντά. Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε στις 3:15 π.μ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Xi’an Xianyang, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της βορειοδυτικής Κίνας,  και προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, μετά από ένα 11ωρο ταξίδι.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πτήση αποτελεί την έβδομη απευθείας αεροπορική γραμμή που ενώνει τη Xi’an με την Ευρώπη και τη δεύτερη κατά σειρά πρωτοβουλία της Τianjin Airlines, με την πρώτη να έχει εγκαινιαστεί τον Ιούνιο του 2017. Τότε ξεκίνησε η αεροπορική γραμμή Τianjin- Chingqing- Λονδίνο, η οποία συνδέει την -γειτονική στο Πεκίνο- Μεγαλόπολη Tianjin και την αντίστοιχη νοτιοδυτική πόλη Chingqing με την Βρετανία. 
Η πόλη Xi’an, ως το ανατολικό σημείο αναχώρησης του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού, που ένωνε το εμπόριο της Ευρασίας αιώνες πριν, ονομαζόταν στο αυτοκρατορικό της παρελθόν και ως Chang’an. Η ιστορική αυτή πόλη φιλοξενεί πολυάριθμα ιστορικά κειμήλια και είναι γνωστή για τη σπουδαία πολιτιστική της κληρονομιά, μεταξύ των οποίων και ο Πήλινος Στρατός, ένα αρχαιολογικό αξιοθέατο παγκόσμιας αναγνώρισης. Το γεγονός ότι οι πιο εύπορες ανατολικές πόλεις υπερτερούσαν πάντα οικονομικά, είχε ως αποτέλεσμα τον παραγκωνισμό του αεροδρομίου της Xi’an από πολλές αεροπορικές εταιρίες. Οι τελευταίες προτιμούσαν να συνεργάζονται με τα πιο ανατολικά και πολυσύχναστα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερη συμφόρηση σ’ αυτά. 
   Η πρωτοβουλία όμως του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ για την αξιοποίηση των περιοχών της ζώνης «Οne Belt, One Road», έχει αλλάξει την προοπτική στις πόλεις, που πριν δεν ήταν και τόσο αναβαθμισμένες. Έτσι λοιπόν, οι λιγότερο αναπτυγμένες δυτικές περιοχές γίνονται αντικείμενο μετατροπής και προσπαθειών, που στοχεύουν στην συνδεσιμότητα και τη συνεργασία σε τομείς όπως η οικονομία, οι υποδομές, τα χρηματοοικονομικά και το εμπόριο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται ποικίλες ενέργειες αναβάθμισης και ανάδειξης πολλών περιοχών, με σκοπό την ευρύτερη ανάπτυξη της χώρας.