Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Κίνα εντείνει τις προσπάθειές της για αποφυγή των καταστροφών

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-05-25 16:27:22
  • Προβολές:
  • 814
Τελετή μνήμης για την συμπλήρωση 10 χρόνων από το φονικό σεισμό των 8 ρίχτερ στην κωμόπολη Yingxiu, της περιοχής Wenchuan, στη νοτιοδυτική Κίνα, πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2018. Ο σεισμός  κατέστρεψε κυριολεκτικά ολόκληρη την περιοχή, σκοτώνοντας πάνω από 69.000 ανθρώπους, τραυματίζοντας 374.000 και αφήνοντας 18.000 αγνοούμενους και εκατομμύρια άστεγους. Με αφορμή αυτή την επέτειο, ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έστειλε επιστολές στο Διεθνές Συνέδριο για την Δεκαετή Μνήμη του Σεισμού της Wenchuan και στο Τέταρτο Διεθνές Συνέδριο για τους Ηπειρωτικούς Σεισμούς, το οποίο άνοιξε το Σάββατο 12 Μαΐου στην Chengdu. Ο Κινέζος Πρόεδρος ανέφερε ότι υπό την ισχυρή αρχηγία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, η πληγείσα από το σεισμό περιοχή της Wenchuan «Έχει επιτύχει αξιοσημείωτα επιτεύγματα στις εργασίες αποκατάστασης και ανοικοδόμησης, παρέχοντας χρήσιμες γνώσεις και εμπειρία, ενώ αποτελεί παράδειγμα στη διεθνή κοινότητα όσον αφορά τις εργασίες ανοικοδόμησης μετά την καταστροφή».  
   Ο Πρόεδρος της Κίνας κάλεσε όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας να συμμετάσχουν ενεργά στο σεμινάριο, το οποίο εστιάζει στο θέμα: «Living with Seismic Risk», και να συμβάλλουν στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας για την αποκατάσταση των καταστροφών. Απώτερος σκοπός είναι η μείωση του κινδύνου από τις φυσικές καταστροφές και η οικοδόμηση μιας κοινωνίας με ένα κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα. 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στην επιστολή του: «Δεν υπάρχει τέλος στην κατανόηση των φυσικών νόμων από τον άνθρωπο. Η πρόληψη των καταστροφών, η αποκατάσταση και η ανακούφιση από αυτές είναι τα αιώνια ζητήματα της ανθρώπινης επιβίωσης και ανάπτυξης. Η επιστημονική κατανόηση των νόμων, που διέπουν τις καταστροφές, η αποτελεσματική μείωση των κινδύνων που τις προκαλούν, καθώς και η επίτευξη μιας αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους ανθρώπους και τη φύση απαιτούν τις κοινές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας. Η Κίνα θα ακολουθήσει πιστά την φιλοσοφία για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη των καταστροφών και στις εργασίες ανακούφισης, θέτοντας ως μέγιστο καθήκον της την αποτροπή τους.».