Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Το Πανεπιστήμιο της Σαγκάης εγκαινιάζει κέντρο καινοτομίας στο San Francisco

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-05-12 21:00:25
  • Προβολές:
  • 759
Το δημόσιο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένης τεχνολογίας Shanghai Τianji University στη Σαγκάη εγκαινίασε το Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο θα λειτουργήσει στο Silicon Valley. Το κέντρο αυτό στεγάζεται στο Κέντρο Καινοτομίας Shanghai Lingang στο San Francisco και θα λειτουργήσει ως μια βάση του κινεζικού πανεπιστημίου, έτσι ώστε να διευθύνει την εκπαίδευση και την συνεργασία με τα αμερικανικά πανεπιστήμια.
 
Σύμφωνα με τον Sun Peilei, επικεφαλής του Shanghai Τianji University, «Είναι το πρώτο Κέντρο Καινοτομίας που ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Σαγκάης και εγκαινιάζεται σε μια πόλη του εξωτερικού, ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσει συνεργασία με τον όμιλο εταιριών Shanghai Lingang Economic Development (Group) Co. Ltd, ένα σπουδαίο δημιουργό βιομηχανικών πάρκων στην Κίνα. Η διεθνοποίηση εντάσσεται στη μακροχρόνια στρατηγική μας. Αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης των πανεπιστημίων. Έχουμε διατηρήσει καλές σχέσεις με τα πανεπιστήμια της Αμερικής, ενώ πέρσι εγκαινιάσαμε σχέσεις συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Βόρειας Iowa και το Πανεπιστήμιο Purdue».
 To Πανεπιστήμιο της Σαγκάης πρόκειται να στείλει διδακτικό προσωπικό και φοιτητές στο Κέντρο Καινοτομίας του San Francisco με σκοπό να εκπαιδεύσει το ανθρώπινο δυναμικό εκεί αλλά και να επιτύχει την προσωπική επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών. Το κινεζικό πανεπιστήμιο έχει σπουδαίες ειδικότητες στη μηχανική, καθώς και συντονισμένη ανάπτυξη σε τομείς όπως οι επιστήμες, οι τέχνες, τα οικονομικά και η διοίκηση. Διαθέτει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα και 34 προπτυχιακά και φιλοξενεί 12.500 τακτικούς φοιτητές και 378 διεθνείς φοιτητές.
 
Μετά και από την πρόταση του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ για περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτομίας και προσπάθειες για προώθηση του τεχνολογικού τομέα, το κινεζικό πανεπιστήμιο στοχεύει επίσης στην στελέχωση του νέου Κέντρου Καινοτομίας με ταλαντούχους επιστήμονες υψηλού επιπέδου. Σύμφωνα με το σχέδιο, τα επιστημονικά πεδία που θα προωθηθούν με ταλαντούχους επιστήμονες θα είναι η ηλεκτρονική μηχανική, η επιστήμη των υπολογιστών όσο και η πληροφορική και η μηχανική της επικοινωνίας.
Το πανεπιστήμιο της Σαγκάης βρίσκεται στην περιοχή Lingang, 75 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Σαγκάης και είναι στρατηγικός συνέταιρος με τον όμιλο Shanghai Lingang Economic Development (Group) Co. Ltd, ο οποίος έχει επίσης μερικά άλλα κέντρα καινοτομίας στην Ευρώπη. Ο όμιλος αγόρασε ένα εξαώροφο κτίριο με γραφεία στο San Francisco τον Ιούνιο του 2016, επενδύοντας 42,6 εκατομμύρια δολάρια. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sun Peilei: «Σχεδιάζουμε να εγκαινιάσουμε τα δικά μας κέντρα καινοτομίας σε συνεργασία με τα κέντρα του ομίλου στο εξωτερικό. Μια τέτοια σύμπραξη θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε πολύ το κόστος».