Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H τεχνητή νοημοσύνη και τα drones στην προστασία του Σινικού Τείχους

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-05-11 15:55:50
  • Προβολές:
  • 751
Οι Αρχές της Κίνας σκοπεύουν να κάνουν χρήση της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης και των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, ή αλλιώς drones, έτσι ώστε να επιθεωρούν, να επισκευάζουν και να συντηρούν το Σινικό Τείχος. Το Ίδρυμα της Κίνας για την Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπέγραψε μια συμφωνία με την Intel την Τετάρτη 25 Απριλίου, με σκοπό να ερευνήσει το κατά πόσο η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των drones, που διαθέτει η εταιρία, μπορεί να ανταπεξέλθει στην προσπάθεια προστασίας του Σινικού Τείχους.
   Το Σινικό Τείχος αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία επιτεύγματα της Κίνας και κάθε χρόνο υποδέχεται εκατομμύρια τουρίστες από την Κίνα αλλά και το εξωτερικό. Στην πραγματικότητα βέβαια, δεν είναι μόνο ένα τείχος αλλά πολλά διασυνδεμένα τείχη, που χτίστηκαν μεταξύ του τρίτου αιώνα π.Χ και την εποχή της Δυναστείας Ming, που είχε την εξουσία το διάστημα 1384-1644. 
Ένα τόσο μεγάλο δημιούργημα απαιτεί την αντίστοιχη προσοχή, διότι απειλείται τόσο από τη φύση και τις καιρικές συνθήκες, όσο κι από τους ανθρώπους. Για τους λόγους αυτούς, η αποκατάσταση και επισκευή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά και επιβεβλημένη. Τα περισσότερα τμήματα του Σινικού Τείχους είναι χτισμένα σε απόκρημνους λόφους και περιβάλλονται από γρασίδι και αγριόχορτα, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση για την αποκατάστασή του πολύ δύσκολη.
 Σε αυτό το σημείο, έρχεται η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ερευνητές για να συλλέξουν εικόνες του Σινικού Τείχους και με τη βοήθεια της τρισδιάστασης μοντελοποίησης να βρουν τα γκρεμισμένα τμήματα και τους χαμένους πλίνθους. 
Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Ιδρύματος της Κίνας για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Li Xiaojie, «Η χρήση των ανεπτυγμενων τεχνολογιών θα προσφέρουν μια νέα οπτική στην προστασία του Σινικού Τείχους και μας δείχνουν την δυνατότητα της επιστήμης και της τεχνολογίας να βοηθήσει στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς».