Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κινεζικά κειμήλια για πρώτη φορά στο Κρεμλίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-05-11 15:51:54
  • Προβολές:
  • 675
Τα Μουσεία του Κρεμλίνου της Μόσχας φιλοξενούν για πρώτη φορά κειμήλια από τη Δυναστεία Ming της Κίνας, που είχε την εξουσία για 3 περίπου αιώνες, από το 1368 έως το 1644. Η έκθεση αυτή προέρχεται από τις κινεζικές συλλογές του Μουσείου της Σαγκάης. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Δυναστεία Μινγκ: Η Ακτινοβολία της Γνώσης». Ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου και παρουσιάζει έργα τέχνης από μια περίοδο που το ενδιαφέρον για την τέχνη, την λογοτεχνία και τη μουσική ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στην Κίνα. 
   Η έκθεση παρουσιάζεται στο Αssumption Belfry, έναν εκθεσιακό χώρο στο Πατριαρχικό Παλάτι στα Μουσείου του Κρεμλίνου στη Μόσχα και θα συνεχίσει μέχρι τις 25 Ιουλίου. Στην τελετή εγκαινίων έδωσαν το παρόν η Olga Golodets, o αντιπρόεδρος της Ρωσίας  Sergei Ivanov, o ειδικός εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσίας σε θέματα περιβαλλοντικών δράσεων, περιβάλλοντος και μεταφορών, κος Li Hui, ο Κινέζος Πρέσβης στη Ρωσία και ο Zhu Cheng, αναπληρωτής Γραμματέας του Μουσείου της Σαγκάης. 
Ο Sergei Ivanov δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Τα Μουσεία του Κρεμλίνου υποδέχονται 2,7 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, 1.7 εκατομμύρια αποτελούν τουρίστες, που έρχονται από την Κίνα». Στην έκθεση παρουσιάζονται 156 έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων, που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή της Σαγκάης, όπως επίσης και εξαιρετικά κεραμικά είδη, βερνίκια, έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής. Τα εκθέματα παρουσιάζουν τις διαφορετικές πτυχές του τρόπου ζωής των διανοούμενων και των αριστοκρατών της Δυναστείας Ming.