Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

“Dragon Challenge” Φτάνοντας στην πύλη του Παραδείσου

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-05-05 16:01:27
  • Προβολές:
  • 774
«Ο Δρόμος του Δράκου» αποτελεί, ούτως ή άλλως, μιας μοναδικής εμπειρίας ανάβαση. Ξεκινά από τους πρόποδες του βουνού Τιανμέν και όταν φτάνει σε υψόμετρο 1300 μέτρων ξεκινούν τα 999 σκαλοπάτια, που οδηγούν τον επισκέπτη στην «Πύλη του Παραδείσου».
Τα σκαλοπάτια είναι πολλά! Αν κάποιος τα ανέβαινε με αυτοκίνητο, θα ήταν ευκολότερο;
Μοιάζει απίθανο ακόμα και ως σχεδιασμός ! Και όμως προβλεπόταν στο “Dragon Challenge” η ανάβαση με ένα Rang Rover Sport Prev, που οδηγούσε ο Κινέζος οδηγός Tung, μέλος της ομάδας της Ζάρκαν Land Rover.
Ο ίδιος δήλωσε για τη μοναδική αυτή εμπειρία του «Το συναίσθημα όταν ολοκλήρωσα το εγχείρημα ήταν απλά απίστευτο. Δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά τόση αδρεναλίνη κι έπειτα τόση ανακούφιση φτάνοντας στην κορυφή, βλέποντας τα μέλη της ομάδας μας εκεί να πανηγυρίζουν».
Η επιτυχία του εγχειρήματος οφείλεται κυρίως στην καλή προετοιμασία. Στο Gaydon της Αγγλίας, στις εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας Jaguar Land Rover, δημιουργήθηκε μια μεγάλη κατασκευή, που προσομοίωνε τις συνθήκες οδήγησης του Tung στην Κίνα. Δημιουργήθηκαν, μάλιστα, 30 σκαλοπάτια με κλίση 45 μοιρών, ώστε να βρεθεί η ιδεατή ρύθμιση για το σύστημα Terrain Response 2.