Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κινέζοι ερευνητές αναπτύσσουν νέα φάρμακα έναντι του καρκίνου των πνευμόνων

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-05-05 16:00:52
  • Προβολές:
  • 746
Κινέζοι επιστήμονες έχουν αναπτύξει δύο νέα φάρμακα, που ευελπιστούν ότι θα βοηθήσουν στην παράταση της ζωής των ασθενών με καρκίνο στον πνεύμονα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας China Daily. Επιστήμονες από το Shanghai Chest Hospital διεξήγαν κλινικές δοκιμές, που έδειξαν ότι η χρήση ενός μοριακού, πολλαπλής στόχευσης φαρμάκου, καλούμενο ως anlotinib hydrochloride μπορεί να περιορίσει την αύξηση των όγκων και την ανάπτυξη των περιφερειακών αιμοφόρων αγγείων.
   Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κύριου Han Baohui, διευθυντή του τμήματος αποκατάστασης αναπνευστικών προβλημάτων στο νοσοκομείο της Σαγκάης, ο οποίος διηύθυνε τις κλινικές δοκιμές, συμπεριλαμβάνοντας 437 ασθενείς σε 34 κέντρα υγείας και νοσοκομεία στην Κίνα «Η θεραπεία θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή των ασθενών με καρκίνο στον πνεύμονα σε ποσοστό 50% σε σχέση με τους ασθενείς, που παίρνουν ψευδοφάρμακα. Επιβίωσαν περίπου άλλους 3,3 μήνες. Ένα πρόβλημα για όλους τους γιατρούς ανά τον κόσμο αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οδηγίες για το πώς να συνταγογραφούν φάρμακα σε ασθενείς, που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο και έχουν ήδη αποκτήσει αντοχή σε διάφορα φάρμακα, εφόσον τα έχουν πάρει για πολύ καιρό και ο οργανισμός τους τα έχει συνηθίσει και δεν ανταποκρίνεται. Η νέα θεραπεία ίσως γίνει μια βάση στη χώρα μας ως μια βιώσιμη συνταγογράφηση για αυτούς τους ασθενείς».
Σύμφωνα με τον Han, η θεραπεία αυτή θα είναι διαθέσιμη στο κοινό αυτό το χρόνο και το κόστος της υπολογίζεται στα 10.000 γιουάν (1.600 δολάρια ΗΠΑ) ανά μήνα. «Το δεύτερο φάρμακο, γνωστό ως Fruquintinib, το οποίο επίσης μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη των αγγείων γύρω από τους όγκους, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σύντομα σε ασθενείς, που είναι στο τελευταίο στάδιο των κλινικών δοκιμών», δήλωσε η Lu Shun, διευθύντρια της ογκολογίας στο Shanghai Chest Hospital.
Kλινικές δοκιμές έδειξαν ότι τα τριμηνιαία και εξαμηνιαία ποσοστά επιβίωσης εκείνων που πήραν τα φάρμακα ήταν 90% και 67% αντίστοιχα, συγκρίνοντάς τα με το 73% και το 58% εκείνων, που έπαιρναν ψευδοφάρμακα. Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Oncology στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τον Καρκίνο στην Κίνα, 4,29 εκατομμύρια νέοι ασθενείς διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στη χώρα, με τον καρκίνο του πνεύμονα να βρίσκεται πρώτος ανάμεσα σε όλους τους τύπους καρκίνου,  τόσο όσον αφορά την εμφάνιση όσο και τη θνησιμότητα.