Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H Κίνα προωθεί την τεχνητή νοημοσύνη στα πανεπιστήμια

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-05-05 15:59:38
  • Προβολές:
  • 829
Το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας ανακοίνωσε την επιθυμία του να προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στα πανεπιστήμια. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε και ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης, το οποίο αναφέρει ότι τα κινεζικά πανεπιστήμια θα πρέπει να διαθέτουν βελτιστοποιημένα συστήματα, που θα ταιριάζουν τόσο στην επιστημονική καινοτομία και συγκεκριμένα στην αναπτυξη της νέας γενιάς τεχνητής νοημοσύνης, όσο και στην πειθαρχημένη ανάπτυξη έως το 2020. Μέχρι το 2030, τα πανεπιστήμια, όπως στοχεύει το Υπουργείο Παιδείας, θα έχουν γίνει ο πυρήνας των κέντρων ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως, ικανά να εξοπλίσουν την Κίνα με τεχνολογική στήριξη και επαγγελματίες.
 Το σχέδιο επιδιώκει την διεπιστημονική σύνδεση της τεχνητής νοημοσύνης με διάφορα πεδία όπως η πληροφορική, τα μαθηματικά, η φυσική, η ψυχολογία και η κοινωνιολογία. Ενισχύει επίσης την ενδυνάμωση της βασικής έρευνας, την ίδρυση περισσότερων κέντρων τεχνητής νοημοσύνης, τα υψηλού επιπέδου επιστημονικά επιτελεία, όπως επίσης και την διεθνή συνεργασία.
Σύμφωνα με την εφημρίδα Science and Technology Daily, 19 πανεπιστήμια προσέθεσαν ειδικότητες στην «έξυπνη επιστήμη και τεχνολογία» το 2017. Επίσης, ένα πρόγραμμα, οργανωμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και τον Οργανισμό Καινοτομιών, που επιδιώκει την εκπαίδευση ταλέντων στην τεχνητή νοημοσύνη, ξεκίνησε τον Απρίλιο. Με αυτό το πρόγραμμα θα εκπαιδευτούν περισσότεροι από 5000 πανεπιστημιακοί καθηγητές και 5000 μαθητές σε διάστημα 5 ετών. Τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και κατασκηνώσεις. Ένας από τους καθηγητές αυτού του προγράμματος θα είναι και ο Αμερικανός επιστήμονας στην πληροφορική John E. Hopcrot, κάτοχος των βραβείων A.M. Turing και Kai- Fu Le και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Καινοτομιών.
   Αυτό το χρόνο το πρόγραμμα θα εκπαιδεύσει 100 καθηγητές και 300 μαθητές. Όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, Tian Gang, το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει ένα μοντέλο που θα εξαπλωθεί σε όλα τα πανεπιστήμια σε όλη την Κίνα.