Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Εξαιρετικής αντοχής ποδήλατα από μπαμπού

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-04-14 21:09:45
  • Προβολές:
  • 815
Από μπαμπού κατασκευάζονται πλέον τα ποδήλατα στο Τσενγκντού, πρωτεύουσα της ΝΔ επαρχίας Σιτσουάν στην Κίνα. Εμπνευστής τους ο μηχανικός Ρεν Γιάο, που «δοκίμασε» την υψηλή αντοχή τους το 2016 ποδηλατώντας ο ίδιος μέχρι τη Λάσα, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Θιβέτ. Το ταξίδι του ήταν διάρκειας 30 ημερών και διέσχισε 25000 χλμ.
   Ο Ρεν Γιάο ξεκίνησε από το Τενγκντού και διέσχισε με το ποδήλατό του ακόμα και τα 5.000 μέτρα στο πέρασμα του Μπαλάνγκ καθώς και το αραιοκατοικημένο οροπέδιο Χακ Σιλ. Η σύλληψη της ιδέας για την κατασκευή ενός ποδηλάτου από μπαμπού έγινε το 2011 όταν εργαζόταν ως μηχανικός σχεδίου σε μια εταιρία στο Τενγκντού. Μέχρι την ολοκλήρωσή του, το 2014, χρειάστηκε να πειραματιστεί σε περισσότερα από 20 διαφορετικά είδη μπαμπού για να επιλέξει αυτό που φύεται στο Γκουανγκόνγκ, που έκρινε ως ιδανικό για την πλαστικότητα και το πάχος του. 
   Η διαδικασία επεξεργασίας της πρώτης ύλης διαρκεί περίπου 1 χρόνο, καθώς αρχικά ξηραίνεται και στη συνέχεια εκτελούνται εργασίες για την αντιμετώπιση της μούχλας των εντόμων και των ρωγμών. Για τα χειροποίητα ποδήλατα του Ρεν Γιάο ο χρόνος κατασκευής τους είναι 48 ώρες για το καθένα. Οι πωλήσεις τους, μάλιστα, είναι διπλάσιες το 2017 από αυτές του 2016, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος στην αγορά. Κι αυτό γιατί τα πλεονεκτήματα του μπαμπού, ως πρώτη ύλη, είναι πολλά. Έχει μεγάλη απορροφητικότητα, αντοχή, ελαστικότητα και μπορεί να σηκώσει το βάρος ενός ενήλικα. Σε σχέση με το αλουμίνιο, το χάλυβα και τον άνθρακα, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και έχει μηδενική εκπομπή ρύπων.