Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Κινέζοι ερευνητές αναπτύσσουν νέο υλικό ανθεκτικό στη φωτιά

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-04-14 21:07:49
  • Προβολές:
  • 867
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας έχουν αναπτύξει ένα νέο υλικό, που έχει ως χαρακτηριστικό του την επιβράδυνση της ανάφλεξης και μπορεί να αντέξει πάνω από 1.300 βαθμούς κελσίου, χωρίς να αποσυντίθεται. Η ερευνητική ομάδα, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Υu Shuhong ανακάλυψε ένα σύνθετο αεροτζέλ με μικρή θερμική αγωγιμότητα και εξαιρετική ανθεκτικότητα στη φωτιά. 
«Η σύνθεση, αποτελούμενη από φαινο-Φορμαλδεΰδη, ρητίνη και διοξείδιο του πυριτίου, μπορεί να αντέξει φλόγες σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς να αποσυντεθεί», δήλωσε ο ερευνητής Yu Zhilong.
Η σύνθεση αυτή είναι εξαιρετικά πορώδης, ανθεκτική και επιδεικνύει μεγαλύτερη αντοχή στη φωτιά από τα ήδη υπάρχοντα μονωτικά υλικά, όπως το διευρυμένο πολυστυρένιο και ο υαλοβάμβακας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν αυτό το υλικό χρησιμοποιηθεί στους τοίχους, θα μπορεί να προσφέρει εκτεταμένη προστασία έναντι στην κατάρρευση λόγω της φωτιάς, δίνοντας έτσι περισσότερο χρόνο για να γίνει εκκένωση του κτιρίου. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μόνωση παλαιών κτιρίων, πολύ αποτελεσματικότερα από παρόμοια υλικά. Τα αποτέλεσματα της συγκεκριμένης έρευνας δημοσιεύτηκαν στο γερμανικό ακαδημαϊκό περιοδικό Angewandte Chemie.           
Η Κίνα καινοτομεί σε όλους τους τομείς και κυρίως στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα, προσφέροντας περισσότερες διευκολύνσεις και βελτιώνοντας τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως.