Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H Κίνα προωθεί εκστρατείες για να "καθαρίσει" το ίντερνετ

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-04-14 21:06:08
  • Προβολές:
  • 761
Οι Αρχές της Κίνας έχουν ήδη προωθήσει τρεις εκστρατείες ενάντια σε δημοσιεύσεις με παράνομο και αθέμιτο περιεχόμενο, με σκοπό να ενθαρρύνουν ένα «θετικό» και «υγιές» διαδικτυακό περιβάλλον.
Οι συγκεκριμένες καμπάνιες, που επιτηρούνται και ενισχύονται από το Εθνικό Γραφείο Ενάντια σε Πορνογραφικές και Παράνομες Δημοσιεύσεις, θα τρέχουν μέχρι το Νοέμβριο του 2018. Διοικητικά όργανα στα πεδία της διαχείρισης του κυβερνοχώρου, της δημόσιας ασφάλειας, του πολιτισμού, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των δημοσιεύσεων, έχουν λάβει εντολές να αυξήσουν τις προσπάθειες για να πολεμήσουν τις αθέμιτες δημοσιεύσεις, την πορνογραφία, την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και άλλων παραπτωμάτων. 
Η μία από τις τρεις εκστρατείες έχει ως στόχο τον έλεγχο του κυβερνοχώρου, η οποία θα στοχοποιεί το πορνογραφικό υλικό στις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων, στις πλατφόρμες ζωντανής μετάδοσης, τα διαδικτυακά παιχνίδια, τις ομάδες συνομιλιών και τις αναδυόμενες διαφημίσεις.
  Η δεύτερη καμπάνια στοχεύει στην εξυγίανση οποιουδήποτε περιεχομένου, που απευθύνεται στα παιδιά. Σε αυτή την προσπάθεια, ακόμα και τα προ΄ι΄όντα, που πωλούνται στα παιδιά γύρω από τις πανεπιστημιουπόλεις πρόκειται να μπουν στο στόχαστρο. Επίσης, το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο, που αφορά τα παιδιά, θα τίθεται σε προσεκτικό και εξονυχιστικό έλεγχο, έτσι ώστε να εξαλειφθούν τα στοιχεία που είναι «επιβλαβή για την υγιή ανάπτυξη των μικρότερων μελών της κοινωνίας», σύμφωνα με το  Εθνικό Γραφείο Ενάντια σε Πορνογραφικές και Παράνομες Δημοσιεύσεις.
  Η τρίτη και τελευταία εκστρατεία αφορά την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων, που προέρχονται από οργανισμούς και δημοσιογράφους καθώς και την πειρατεία στις δημοσιεύσεις. Με αυτή την εκστρατεία όλες οι παράνομες και αθέμιτες ενέργειες στο διαδίκτυο θα εντοπίζονται και θα απομακρύνονται από τους ιστότοπους.