Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

8,5 τόνων διαστημικός σταθμός θα πέσει στη γη στις αρχές Απριλίου

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-03-24 21:46:39
  • Προβολές:
  • 875
Ο κινεζικός διαστημικός σταθμός «Ουράνιο Παλάτι Ι» ( «Τιανγκόνγκ Ι») θα πέσει στη γη μεταξύ 30 Μαρτίου και 6 Απριλίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωπαικού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).
Η έκταση πτώσης του είναι τεράστια και στα όριά της αναφέρεται και η Ελλάδα, χωρίς να αναφέρεται από την ESA η ακριβής τοποθεσία και ο χρόνος. Εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο τμήμα του σταθμού θα καταστραφεί από τη γήινη ατμόσφαιρα και κάποια τμήματά του θα διασπαρθούν στην επιφάνεια της γης, ακόμα και σε μια απόσταση 100 χιλιομέτρων μεταξύ τους.
Μέχρι σήμερα στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων δεν έχει καταγραφεί κάποια πτώση διαστημικού σκουπιδιού πάνω σε άνθρωπο. Υπολογίζεται από την ESA ότι μια τέτοια πιθανότητα είναι δέκα εκατομμύρια φορές μικρότερη από την πιθανότητα να χτυπηθεί κάποιος από κεραυνό δύο φορές μέσα σε έναν χρόνο.
Ο σταθμός σταμάτησε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2016, χωρίς να μπορεί να ανταποκρίνεται στις εντολές του κινεζικού κέντρου ελέγχου. Στη διάρκεια της λειτουργίας του τον επισκέφθηκαν τρεις κινεζικές αποστολές – το 2011 ήταν το ρομποτικό διαστημικό σκάφος Shenzhou, το 2012 και το 2013 τα επανδρωμένα σκάφη Shenzhou 9 και Shenzhou 10. To «Oυράνιο Παλάτι Ι» είναι το πρώτο διαστημικό εργαστήριο της Κίνας, που εκτοξέυθηκε το 2011. Μέσα στη δεκαετία του 2020 υπολογίζεται να τεθεί σε τροχιά ένας μεγαλύτερος επανδρωμένος σταθμός.