Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ιατρικό Κέντρο Νοσηλείας και Αποκατάστασης Αρχαίων Κειμηλίων στην Απαγορευμένη Πόλη

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-03-24 21:40:23
  • Προβολές:
  • 887
Ένα «Νοσοκομείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς στεγάζεται από το Δεκέμβριο του 2016 στο «Μουσείο του Παλατιού», που είναι ευρύτερα γνωστό ως «Απαγορευμένη Πόλη». Πρόκειται για την υλοποίηση της ιδέας της νυν αναπληρώτριας Διευθύντριας του Μουσείου Σονγκ Ζιρόνγκ, που τη συνέλαβε ως φοιτήτρια όταν σπούδαζε Χημεία και έκανε τη διαδακτορική διατριβή της για «τα σωματίδια της ύλης».
   Το εργαστήριο του Κέντρου Νοσηλείας και Αποκατάστασης είναι εξοπλισμένο με λέιζερ υψηλής τεχνολογίας, όπως των «Πολυμερών», που είναι επιτεύγμα Ελλήνων ερευνητών στο Ινστιτούτο Ηλκετρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Κρήτης. Τα πολιτιστικά κειμήλιααντιμετωπίζονται πλέον ως «ζωντανοί οργανισμοί». Μεταφέρονται από ένα υπόγειο βάθους 20 μέτρων για να δεχτούν σειρά εξετάσεων, ώστε να αποκατασταθούν με τον αρτιότερο τρόπο και στη μικρότερη λεπτομέρειά τους.
   Τους επόμενους μήνες σχεδιάζεται το «Νοσοκομείο» να γίνει επισκέψιμο για όσους το επιθυμούν, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο- ένα μακρύ διάδρομο με γυάλινα παράθυρα- «γιατρούς» και «νοσηλευτές», Κινέζους και Έλληνες επιστήμονες, να μοιράζονται την τεχνογνωσία τους στη διαδικασία συντήρησης των αρχαίων κειμηλίων.
Το «Μουσείο του Παλατιού» καλύπτει μια έκταση 13.000 τ.μ και στεγάζει 1,8 εκατομμύρια πολιτιστικά κειμήλια. Στο αρχιτεκτονικό συγκρότημα της «Απαγορευμένης ή Αυτοκρατορικής Πόλης», που βρίσκεται στην καρδιά της παλαιάς πόλης του Πεκίνου, διέμεναν από το 1420 μέχρι το 1912 ο εκάστοτε αυτοκράτορας από τη Δυναστεία Μινγκ μέχρι και το τέλος της Δυναστείας Τσινγκ, οι παλλακίδες τους, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και οι αυλικοί τους. Από τους Δυτικούς αποκαλούνταν ως «Ταταρική Πόλη» και συμβόλιζε τον Αυτοκράτορα ως γιο του Ουρανού. Σήμερα είναι ένα δημόσιο μουσείο με μια τεράστια συλλογή έργων κινεζικής τέχνης, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων επισκεπτών.