Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ο Σι Τζινπίνγκ ζητά την εμβάθυνση της στρατιωτικής-πολιτικής ενσωμάτωσης

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-03-17 18:45:16
  • Προβολές:
  • 782
Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ παρουσίασε την ανάγκη για την πραγματοποίση πρακτικών προσπαθειών για την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατιωτικής- πολιτικής ενσωμάτωσης. Στόχος είναι να παρέχουν ώθηση και υποστήριξη στην πραγματοποίηση του κινεζικού ονείρου και του στόχου της οικοδόμησης ενός ισχυρού στρατού.
Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, που είναι και γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) και πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην συνάντηση ολομέλειας με τις αντιπροσωπείες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και της ένοπλης αστυνομίας στη συνεδρίαση του 13ου Εθνικού Λαϊκού Συνέδριου, που είναι η νομοθετική αρχή της χώρας.
Ο ίδιος δήλωσε ότι «Η εφαρμογή της στρατηγικής στρατιωτικής-πολιτικής ενσωμάτωσης αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την οικοδόμηση ολοκληρωμένων εθνικών στρατηγικών και στρατιωτικών ικανοτήτων και για την επίτευξη του στόχου του Κόμματος να οικοδομηθεί ένας ισχυρός στρατός στη νέα εποχή». 
Κάλεσε για περισσότερες προσπάθειες στην προώθηση της στρατιωτικής ανάπτυξης με υψηλότερη ποιότητα και αποτελεσματικότητα καθώς και υψηλότερο επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο.
Επεσήμανε τη συντονισμένη καινοτομία των επιστημών και της τεχνολογίας σε σημαντικούς τομείς  του στρατιωτικού και πολιτικού τομέα, και ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να προωθήσουν ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης στην εφαρμογή των σημαντικών έργων της επιστήμης και της τεχνολογίας και να προσπαθήσουν να επιτύχουν υψηλά στρατηγικά επιτεύγματα.
«Η Κίνα έχει επιτύχει μια επαναστατική αναδιάρθρωση της στρατιωτικής οργάνωσης και των υπηρεσιών εν μέσω της εμβάθυνσης της μεταρρύθμισης για την εθνική άμυνα και τις ένοπλες δυνάμεις από το 18ο Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο του Κ.Κ.Κ στα τέλη του 2012,» ανέφερε ο Πρόεδρος.
Τόνισε επίσης ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την επιτάχυνση της ίδρυσης ενός σύγχρονου συστήματος στρατιωτικής πολιτικής.
Ζήτησε από τον στρατό να υποστηρίξει σταθερά την θεσμική μεταρρύθμιση του Κόμματος και της χώρας και να εξασφαλίσει την εκτέλεση των μεταρρυθμιστικών καθηκόντων τόσο στο στρατιωτικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο. Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την οικοδόμηση του κράτους δικαίου στον κινεζικό στρατό.
Ζήτησε ακόμα από κάθε μέλος των ενόπλων δυνάμεων να στηρίξει το Σύνταγμα και να είναι πιστός υποστηρικτής του, ενεργός οπαδός και αδιάλλακτος υπερασπιστής του.
Κατέληξε λέγοντας ότι οι επιτροπές του Κόμματος και οι κυβερνήσεις σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο για να υποστηρίξουν την άμυνα και την στρατιωτική πρόοδο, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
                                                                                                                                                                                                                                                  [πηγή: CRI: WU Yawen]