Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ο Εορτασμός της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς από το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-02-24 17:59:07
  • Προβολές:
  • 676
Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00, η Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υποδέχτηκε πλήθος σπουδαστών και προσκεκλημένων του Ινστιτούτου του Κομφούκιου στην Αθήνα με σκοπό να εορταστεί η «Νέα Χρονιά του Σκύλου». Κάθε χρόνο το Ινστιτούτο του Κομφούκιου σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώνουν μια μεγάλη γιορτή για να υποδεχτούν την καινούρια χρονιά σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο. Φέτος, η γιορτή αυτή έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με εντυπωσιακά κινεζικά τραγούδια, πολύχρωμες παραδοσιακές κινεζικές στολές και άφθονα δώρα. Οι σπουδαστές και καθηγητές του Ινστιτούτου εργάστηκαν σκληρά για να ετοιμάσουν χορευτικά, τραγούδια και μοναδικούς ήχους, που ταξίδεψαν τους θεατές στη μακρινή χώρα της Κίνας. Όλες οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν μπροστά από ένα σκηνικό διακοσμημένο με κινεζικά κόκκινα φαναράκια, ενώ επίσης εντυπωσιακός ήταν ο σχηματισμός του αριθμού 2018 με μπαλόνια, που είχαν το λογότυπο του Ινστιτούτου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τις ομιλίες του Επιτετραμμένου της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κυρίου Gao Wenqi, του κυρίου Αλέξανδρου Παπαλεξανδρή, Επίκουρου Καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του σπουδαστή του Κομφούκιου, Κωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε σε άψογα κινέζικα, φανερώνοντας την εξαιρετική προσπάθεια, που καταβάλλουν οι καθηγητές και το προσωπικό του Ινστιτούτου. Οι τρεις ομιλητές υποδέχτηκαν το κοινό και εξέφρασαν τις ευχές τους για ένα ευτυχισμένο έτος γεμάτο ευημερία και επιτυχίες, ενώ τόνισαν τη σπουδαιότητα του Ινστιτούτου στην πολιτιστική ανταλλαγή των δύο χωρών και την επίτευξη στενότερης σχέσης μεταξύ τους.
Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησαν οι παραστάσεις, που πραγματοποιήθηκαν από τους σπουδαστές και καθηγητές του Ινστιτούτου. Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί σπουδαστές της τάξης YCT του Ινστιτούτου, οι οποίοι τραγούδησαν το τραγούδι «Happy New Year» στα κινεζικά, κρατώντας κόκκινα φαναράκια και συνοδευόμενοι από ένα Πάντα. Ακολούθησε ένα τραγούδι σε στυλ Όπερας του Πεκίνου με τίτλο «Οde to Pear Flowers» από την καλλιτέχνιδα Tian Xin και η χορωδία από το προσωπικό του PPA με τίτλο: «Sorry, my Mandarin is not good». Εντυπωσιακός επίσης ήταν ο ήχος από το μαντολίνο του Δημήτρη Γαλώνη καθώς και ο ήχος του βιολιού από τον μαθητή της τάξης D2. Στο μέσο περίπου των εκδηλώσεων, το κοινό απόλαυσε το τραγούδι από την τάξη Α1 του Ινστιτούτου με τίτλο: «The Moon represents my Heart», με τη συνοδεία της υπέροχης μελωδίας από το πιάνο. Το πρόγραμμα επίσης διέθετε επίδειξη της τέχνης της καλλιγραφίας από τον Li Jianchun, κινεζικό χορό με ομπρέλες από τις μαθήτριες της τάξης C3 καθώς και παιδικά κινεζικά και ελληνικά τραγούδια. Από το πρόγραμμα δεν έλειψε και ο παραδοσιακός ελληνικός χορός από τους σπουδαστές στη Σαλαμίνα. Η καθηγήτρια του Ινστιτούτου Rao Jiawen πραγματοποίησε μια μοναδική παράσταση παίζοντας το παραδοσιακό κινεζικό όργανο «pipa» και μαγεύοντας με τη μελωδία της το κοινό. Οι σπουδαστές του τμήματος D1 διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους με το θεατρικό «I don’t want to talk with you» ενώ η καθηγήτρια Lu Qianyu τραγούδησε το κομμάτι της όπερας Kunqu «The peony Pavillion». Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τους μαθητές του τμήματος Ε1 και το χορευτικό με τίτλο «LOVE» καθώς και το τραγούδι «Υou exist in my song» από τους μαθητές των τμημάτων Α3 και Β1. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα τραγούδια και τα θεατρικά πραγματοποιήθηκαν στην κινεζική γλώσσα, εντυπωσιάζοντας το ελληνικό και κινεζικό κοινό.
 Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ακολούθησε κλήρωση με πολύτιμα δώρα, που προσφέρθηκαν στους σπουδαστές και το προσωπικό του Ινστιτούτου. Από έναν τέτοιο Εορτασμό δε θα μπορούσε να λείπει το κινεζικό φαγητό και οι γεύσεις της Ανατολής. Οι παρευρισκόμενοι επίσης πήραν ως δώρο ένα μικρό λούτρινο σκυλάκι, που συμβολίζει το Έτος του Σκύλου για το Κινεζικό ημερολόγιο.
Το Ινστιτούτο του Κομφούκιου είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και κάθε χρόνο φιλοξενεί πολυάριθμους σπουδαστές σε διαφορετικά επίπεδα. Ιδρύθηκε το έτος 2009 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το University of International Business and Economics του Πεκίνου και το Office of Chinese Language Council International (HANBAN).
Είναι το μοναδικό Ινστιτούτο Κομφούκιος στην Ελλάδα και το 3ο στην Ευρώπη με κατεύθυνση τα οικονομικά και τη διοίκηση επιχειρήσεων.
Το Ινστιτούτο στοχεύει να αποτελέσει γέφυρα συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας και να συμβάλει στην στενότερη επαφή των δύο πολιτισμών, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη εκπαιδευτικών, ερευνητικών και οικονομικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.