Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η παρασκευή των κινεζικών ζυμαρικών «Τζιάοζι»

  • πηγή:Wang Jinyao
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-02-03 23:31:43
  • Προβολές:
  • 860
Όταν φτάνει 12 η ώρα, οι Κινέζοι τρώνε το «Τζιάοζι» μαζί. Η προφορά της λέξης «Τζιάοζι» μοιάζει με την λέξη «αλλαγή» στην κινεζική γλώσσα, ενώ το σχήμα του «Τζιάοζι» μοιάζει με το παλιό νόμισμα της Κίνας. Για τους Κινέζους, το « Τζιάοζι» συμβολίζει καλές ευχές για πλούτο και ευτυχία την επόμενη χρονιά.
Η παράδοση αυτή χρονολογείται από τη Δυναστεία Χαν πριν από 2000 χρόνια . Έλεγαν ότι ο μεγάλος γιατρός Τσανγκ Τσονγκτσιν έφτιαξε σούπα και την μοίρασε στους φτωχούς για να αντιμετωπίσουν τον κρύο χειμώνα και να θεραπευτούν από το κρυολόγημα. Έβαλε πιπεριά, αρνίσιο κρέας, μερικά βότανα και το κινεζικο ζυμαρικό σε σχήμα αυλού στην σούπα. Μετά το φαγητό, οι φτωχοί ένιωσαν το σώμα τους καλύτερο και ζεστάθηκαν τα μέλη τους. Αργότερα, οι Κινέζοι μιμήθηκαν την πράξη του και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η παράδοση. Βέβαια, με την αλλαγή της κοινωνίας και το πέρασμα του χρόνου, το όνομα του «Τζιάοζι» αλλάζει συνεχώς.
Τα υλικά της γέμισης του «Τζιάοζι» παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία και εξελίσσονται ακόμα και σήμερα. Η διαδικασία της παρασκευής του «Τζιάοζι» είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αφού όλοι μαζί συνεργάζονται και δημιουργείται μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Ακόμα, μέσα στη γέμιση θα προσθέσουν και κάποια νομίσματα και όποιος τα βρει θα αποδειχτεί ο τυχερος της χρονιάς.
Το πρωί της πρώτης ημέρας του νέου έτους, οι κάτοικοι του Πεκίνου θα ρίξουν όλοι πυροτεχνήματα και στη συνέχεια θα γυρίσουν στο σπίτι να φάνε το «Τζιαοζι». Τα γενέθλια του Θεού του Πλούτου (δηλαδή η 5η Ιανουαρίου) και το φεστιβάλ «Γιουάν Σιάο» θεωρούνται επίσης σημαντικές γιορτές, κατά τις οποίες οι Κινέζοι συνηθίζουν να τρώνε το συγκεκριμένο φαγητό.