Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Τemple Fair

  • πηγή:Pan Ziyang
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-02-03 23:14:30
  • Προβολές:
  • 844
Στο Πεκίνο, για να βιώσει κανείς την Κινεζική Πρωτοχρονιά, αυτό που δεν πρέπει να χάσει είναι το Τemple Fair. Βιώνοντας κανείς αυτό το έθιμο μέσα σε μια πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα, από κόσμο, παραδοσιακά φαγητά και εμπορική κίνηση θα έρθει σε απόσταση αναπνοής από τον κινεζικό παραδοσιακό πολιτισμό.
Ο θεσμός του Τemple Fair ξεκίνησε γύρω από τους ναούς, όταν κάποιοι έμποροι, βλέποντας τον κόσμο να συγκεντρώνεται για να προσευχηθεί, έστησαν πάγκους για να πωλούν προϊόντα και φαγητό. Με το πέρασμα του χρόνου, το Τemple Fair καθιερώθηκε ως θεσμός, και γιορτάζεται ειδικά κατά την «Γιορτή της Άνοιξης». Λέγεται ότι ο θεσμός του ξεκίνησε από τη δυναστεία Λιάου, και άκμασε ιδιαίτερα κατά τις Δυναστείες Γιουάν, Μινγκ και Τσινγκ.
Κάθε χρόνο, διοργανώνονται πολλά Τemple Fair, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη κλίμακα εκδηλώσεων. Εκεί, κάποιος μπορεί να δοκιμάσει παραδοσιακά σνακς, να παρακολουθήσει μια λαϊκή θεατρική παράσταση και να αγοράσει χειροτεχνίες από τους «διαδόχους της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς». Η αθρόα συγκέντρωση του πλήθους αποτελεί μαρτυρία για την χαρά, που αντλεί κάθε άνθρωπος από τη συμμετοχή του στον συγκεκριμένο εορτασμό.