Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Τα πυροτεχνήματα

  • πηγή:WANGMENGNA
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-02-02 18:13:20
  • Προβολές:
  • 590

Οι Θόρυβοι των κροτίδων είναι ένα σύμβολο της κινέζικης Πρωτοχρονιάς. Κάθε παραμονή στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, ακούγονται σε όλη την Κίνα η καμπάνα του νέου έτους και οι θόρυβοι των κροτίδων. Τη στιγμή αυτή, η οποία είναι αρχή μιας ώρας, ενός μήνα αλλά και του νέου έτους, ανάβουν μια φωτιά στην αυλή του σπιτιού ευχόμενοι να είναι ισχυρή και παραγωγική η ερχόμενη χρονιά. Γύρω από τη φωτιά, τα παιδιά ανάβουν τις κροτίδες και χορεύουν χαρούμενα. Τέτοια ώρα, με το σπίτι φωτισμένο, την λάμψη της φωτιάς στην αυλή, και τους θορύβους των κροτίδων, η ατμόσφαιρα της Πρωτοχρονιάς φτάνει σε κορύφωση.
 
Οι κροτίδες είναι μια κινεζική εφεύρεση που χρονολογείται πριν από 2000 χρόνια.
 
Όσον αφορά την εξέλιξη των κροτίδων, υπάρχει αρχαία βιβλιογραφία που αναφέρει ότι: «Πιο παλιά το εξωτερικό των κροτίδων ήταν από μπαμπού, που ήταν η προέλευση του ονόματός τους στα κινέζικα. Μετά, οι κροτίδες ήταν τυλιγμένες με χαρτιά.» 

Με την κοινωνική ανάπτυξη, η παραγωγή των κροτίδων γίνεται ολοένα και ευρύτερη και η εφαρμογή είναι όλο και μεγαλύτερη. Οι πόλεις Liuyang στη επαρχία Χουνάν, Foshan και Dongguan στην επαρχία Guangdong, Yichun και Pingxiang στην επαρχία Jiangxi και η Wenzhou στην επαρχία Zhejiang είναι διάσημες ως «πόλεις των κροτίδων». Από εκεί προέρχονται όχι μόνο οι κροτίδες, που πωλούνται σε όλη την Κίνα, αλλά και εκείνες που εξάγονται σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Για τους Κινέζους, οι κροτίδες έχουν γίνει μια διασκέδαση με εθνικό χαρακτήρα. Εκτός από την Πρωτοχρονιά, σε κάθε σημαντική αργία ή τελετή, όπως στο Φεστιβάλ Φαναριού, το Φεστιβάλ των Δράκων, το Φεστιβάλ Φεγγαριού, τις τελετές γάμων, στα εγκαίνια ενός νέου κτιρίου ή νέου καταστήματος, δεν λείπουν οι κροτίδες ως ένδειξη συγχαρητηρίων.

Μετάφραση:WANGMENGNA