Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η Γιορτή της Πρωτοχρονιάς

  • πηγή:Wang Yao, Shao Xinyue
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-02-02 18:08:33
  • Προβολές:
  • 1038

Η κινέζικη Πρωτοχρονιά είναι μια παραδοσιακή γιορτή του κινέζικου έθνους, στη διάρκεια της οποίας οι Κινέζοι αποχαιρετούν τα παλιά και καλωσορίζουν τα καινούρια, ακολουθώντας το σεληνιακό ημερολόγιο. 
 
Στην Κίνα, η Πρωτοχρονιά είναι η μεγαλύτερη γιορτή της ζωντάνιας, της ευτυχίας και της συγκέντρωσης της οικογένειας. Ταυτόχρονα, αποτελεί την πιο κατάλληλη στιγμή για να παρουσιαστεί η γοητεία του παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού και η καλαισθησία της ζωής των Κινέζων.


 
Στην λαϊκή κοινωνία, η κινέζικη Πρωτοχρονιά διαρκεί από τις 23 Δεκεμβρίου (στο σεληνιακό ημερολόγιο), ημέρα λατρείας του Θεού- Βασιλιά της Εστίας, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Και βεβαίως δεν αναφέρεται μόνο στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Για περίπου ένα μήνα, οι Κινέζοι τοποθετούν το «ζεύγος» της κινέζικης καλλιγραφίας στην πόρτα, ρίχνουν πυροτεχνήματα, καλωσορίζουν τον Θεό του Πλούτου, κρεμάνε έγχρωμα φανάρια. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους και λαϊκές δραστηριότητες για να χαιρετήσουν τις γιορτές. Επίσης, απολαμβάνουν ένα ξεχωριστό Πρωτοχρονιάτικο δείπνο. Πρόκειται για μια οικογενειακή συγκέντρωση, που όλα τα μέλη της ξαγρυπνούν γύρω από τη φωτιά πίνοντας κρασί, λέγοντας ευχές και καλωσορίζοντας την άνοιξη. Τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις, που έχουν κληρονομήσει από γενιά σε γενιά συνθέτουν την «κουλτούρα» της κινέζικης Πρωτοχρονιάς με τα χαρακτηριστικά του κινέζικου έθνους.

Των Wang Yao, Shao Xinyue