Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Το Μεγάλο Κανάλι

  • πηγή:Wang Shanshan
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-01-20 22:39:30
  • Προβολές:
  • 1066


Το "Μεγάλο Κανάλι" είναι ένα μεγαλόπνοο έργο στις ανατολικές πεδιάδες της Κίνας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος και αρχαιότερο κανάλι στον κόσμο, που δημιουργήθηκε για  τη συγκέντρωση του νερού.
Κατασκευάστηκε το 486 π.Χ., συμπεριλαμβανομένων των Μεγάλων Καναλιών των Δυναστειών SUI και TANG, του Πεκίνο-Χανγκτσόου και του ZHEDONG. Έχει συνολικό μήκος 2,700 χιλιομέτρων, που εκτείνεται σε περισσότερο από 10 γεωγραφικά πλάτη και διατρέχει οχτώ περιοχές: το Πεκίνο, Tianjin, Hebei, Shandong, Anhui, Jiangsu και Zhejiang, καθώς και τους δήμους των Μεγάλων Πεδιάδων της Βόρειας Κίνας. Διασχίζει πέντε κύριους ποταμούς, τον Κίτρινο, τον HAI, τον HUAI, τον YANGTZE και τον QIANTANG αποτελώντας την αρτηρία της κυκλοφορίας Βορρά-Νότου στην αρχαία Κίνα. Μέχρι σήμερα, η ιστορία του "Μεγάλου Καναλιού" μετρά περισσότερα από 2.500 χρόνια, καθώς κάθε δυναστεία συντηρούσε, επέκτεινε και βελτίωνε το κανάλι.
Στις 22 Ιουνίου 2014, το "Μεγάλο Κανάλι" της Κίνας χαρακτηρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco και αποτέλεσε το 46ο "πολιτιστικό αγαθό" της Κίνας, που συγκαταλέγεται στο σχετικό κατάλογο. Διέρχεται από 8 επαρχίες και δήμους και 27 πόλεις στην Κίνα, με συνολικό μήκος 1011 χλμ. 
Το "Μεγάλο Κανάλι" καθώς και άλλα μικρότερα κανάλια προσέφεραν σημαντικό πλεονέκτημα στην κινεζική οικονομία, αυξάνοντας την εμπορική κίνηση των γύρω πόλεων. Για την εποχή του το "Μεγάλο Κανάλι" λειτουργούσε όπως λειτουργεί σήμερα μια μεγάλη λεωφόρος ή μια σιδηροδρομική γραμμή. Το "Μεγάλο Κανάλι" χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. (Επιμέλεια κειμένου:  Σοφία Νεφέλη Κύτρου)