Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Το "Μεγάλο Κανάλι" της Hangzhou συναντά τον Ισθμό της Κορίνθου

  • πηγή:Wang Yao
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-01-20 21:57:18
  • Προβολές:
  • 875
 

Στο πλαίσιο του "Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας της Πολιτιστικής Βιομηχανίας Ελλάδας-Κίνας 2017", ένα ξεχωριστό κινέζικο χοροθέατρο, με τίτλο «Συνάντηση με το Μεγάλο Κανάλι», θα παρουσιαστεί στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, στις 20:00. Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Καλών Τεχνών της Κίνας και της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. 
"Το Μεγάλο Κανάλι", που εκτείνεται σε πάνω από 2.000 χιλιόμετρα και καλύπτει την απόσταση μεταξύ Πεκίνου και Χανγκτζόου, ανακηρύχθηκε το 2014 από την Unesco ως «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς». Με αφορμή την τιμητική αυτή διάκριση οι συντελεστές της Hangzhou Opera And Dance Theatre δημιούργησαν το πρώτο έργο σε μορφή χοροθεάτρου με θέμα τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κίνας και τίτλο "Συνάντηση με το Μεγάλο Κανάλι". Στο πολυβραβευμένο έργο του χοροθεάτρου της Hangzhou συμμετέχουν κορυφαίοι δημιουργοί, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, ενώ για την ολοκλήρωσή του χρειάστηκαν τρία χρόνια.  
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή παράσταση με σύγχρονα εκφραστικά μέσα και τεχνικές. 


Οι ερμηνευτές και οι χορευτές ζωντανεύουν επί σκηνής μια ιστορία, που μεταφέρει τους θεατές στη μακρόχρονη ιστορία του Καναλιού, χωρίς ωστόσο να εστιάζει μόνο στο ιστορικό πλαίσιό του. Παράλληλα, θέτει τον προβληματισμό σχετικά με την παρούσα κατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία απαιτεί μεγάλη προσοχή για να διατηρήσει την αυθεντικότητα και την ακεραιότητα της. Το έργο στοχεύει να αναδείξει την πολιτιστική αξία του "Μεγάλου Καναλιού" και να τονίσει τις προσπάθειες, που γίνονται για την προστασία του πολιτιστικού αυτού θησαυρού, με έναν ρηξικέλευθο τρόπο.
Έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 131 επιτυχημένες εμφανίσεις, σε περίπου 150.000 θεατές- όπως στο Κανάλι του Μιντί στη Γαλλία, το Κανάλι του Κιέλου στη Γερμανία, τη Διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο, κ.ά., αυτή τη φορά έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική παράσταση. Ας σημειωθεί ότι μέσω αυτού του έργου, επιδιώκεται ένας φιλικός και ζωηρός διάλογος με τον Ισθμό της Κορίνθου, με σκοπό να χτιστεί μια γέφυρα, που θα συνδυάσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο και θα ενώσει το παρελθόν με το μέλλον. Αναγνωρίζεται, επίσης, ότι ο Ισθμός της Κορίνθου στην Ελλάδα είναι μοναδικός στον κόσμο λόγω των σπάνιων γεωγραφικών του χαρακτηριστικών και της μεγάλης σημασίας, που έχει για τη ναυτιλία της χώρας. Επομένως, η περιοδεία του χοροθεάτρου  με τίτλο «Συνάντηση με το Μεγάλο Κανάλι» στην Ελλάδα θα συμβάλει στην ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών, της φιλίας μεταξύ των λαών, καθώς και της κοινής ανάπτυξης και ευημερίας. 
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Ελλάδα, η ομάδα του χοροθεάτρου θα κάνει επισκέψεις- με σκοπό την πολιτιστική ανταλλαγή- σε ινστιτούτα τέχνης, τοπικά σχολεία κλπ. Αξιοσημείωτες θα είναι και οι ζωντανές παραστάσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα σε ορισμένες περιοχές της Κορίνθου, ακόμα και με τη δημοφιλή τεχνική Flash Mob, που δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο του θεάτρου αλλά δίνει τη δυνατότητα να φτάσει σε ένα ευρύτερο κοινό. Μετά την περιοδεία στον Ισθμό της Κορίνθου, ο θίασος Hangzhou Opera And Dance Theatre θα συνεχίσει το ταξίδι των «Συναντήσεων» με άλλα κανάλια ανά τον κόσμο, όπως για παράδειγμα στο κανάλ Yili των Ηνωμένων Πολιτειών, το κανάλι του Παναμά, το κανάλι της Μόσχας κτλ. Η εξάπλωση του πολιτισμού και η προσπάθεια της διεθνοποίησης της πόλης Χανγκτζόου δε θα σταματήσουν εδώ! Το μέλλον προμηνύεται γεμάτο "μαιάνδρους", καθώς οι "Πολιτιστικές Ανταλλαγές και συνεργασίες της Πολιτιστικής Βιομηχανίας Ελλάδας-Κίνας", πρόκειται να αποτελέσουν ένα καινοτόμο βήμα για την εγκαθίδρυση άρρηκτων σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα!