Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ καλεί τους διπλωμάτες να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια στις διπλωματικέ

  • πηγή:Gu
  • ημερομηνία έκδοσης:2018-01-10 22:12:29
  • Προβολές:
  • 667
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ την Πέμπτη συναντήθηκε με τους Κινέζους διπλωματικούς απεσταλμένους σε ξένες χώρες, καλώντας για περισσότερες προσπάθειες στην ενίσχυση μιας διπλωματίας σημαντικής χώρας με κινέζικα χαρακτηριστικά.
Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC), ο Σι  Τζινπίνγκ έδωσε τους ειλικρινείς χαιρετισμούς του στους διπλωματικούς απεσταλμένους για την σκληρή δουλειά τους και επαίνεσε τα μεγάλα επιτεύγματα που το διπλωματικό έργο τους έχει πετύχει τα τελευταία πέντε χρόνια.
Καθώς ο σοσιαλισμός με κινέζικα χαρακτηριστικά έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή, ο Σι Τζινπίνγκ προέτρεψε τους διπλωμάτες να κατανοήσουν το πνεύμα του 19ου Εθνικού Συνεδρίου του CPC καθώς και την τάση της εποχής και την διεθνή κατάσταση.
Οι διπλωμάτες θα πρέπει να είναι απολύτως πιστοί στο Κόμμα, στην χώρα και στο λαό, είπε ο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος είναι επίσης ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
Οι διπλωματικοί απεσταλμένοι θα πρέπει να προστατεύουν αποφασιστικά τα κρατικά συμφέροντα και την κρατική αξιοπρέπεια, να κάνουν την συνεισφορά τους στη χώρα και να υπηρετούν τον λαό ολόψυχα, είπε ο ίδιος.
Ζήτησε από τους διπλωμάτες να προωθήσουν την οικοδόμηση ενός νέου τύπου διεθνών σχέσεων έχοντας στον πυρήνα τις αμοιβαίως ωφέλιμες συνεργασίες, καθώς και την οικοδόμηση μιας κοινότητας κοινού μέλλοντος για ανθρωπότητα.
Κάλεσε επίσης για περισσότερες προσπάθειες στην επέκταση της διπλωματίας, για την οικοδόμηση ενός παγκόσμιου δικτύου εταιρικών σχέσεων και για την προώθηση της κατασκευής της Ζώνης και του Δρόμου.
Ο πρόεδρος ζήτησε από τους διπλωμάτες να συμμετέχουν ενεργά στην παγκόσμια διακυβέρνηση και τις πολυμερείς υποθέσεις.
Ελπίζει ότι οι Κινέζοι διπλωματικοί απεσταλμένοι θα μπορέσουν να συνεχίσουν να προωθούν την κατανόηση και την φιλία μεταξύ της Κίνας και των ξένων χωρών.
Ο Σι είπε ότι η διπλωματική ομάδα θα πρέπει να ενισχύσει την ανάπτυξη των ικανοτήτων καθώς και να αποκτήσει την ικανότητα να μάθει περισσότερα και να διατηρεί τις γνώσεις ενημερωμένες.
Επίσης ζήτησε από τους διπλωμάτες την αυστηρή τήρηση της πολιτικής πειθαρχίας.