Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Σύνοδος Κορυφής Διαλόγου του CPC με όλα τα Πολιτικά Κόμματα στο Πεκίνο

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2017-12-16 22:34:35
  • Προβολές:
  • 1086
Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC), πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της Συνόδου Κορυφής του Διαλόγου του CPC με τα Πολιτικά Κόμματα από όλο τον Κόσμο στο Πεκίνο. Δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι το CPC είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με άλλα πολιτικά κόμματα απ' όλον τον κόσμο. Κύριος σκοπός αυτής της συνεργασίας θα είναι η προώθηση της οικοδόμησης μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα και η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους τους λαούς.
Κεντρική ιδέα της ομιλίας του αποτέλεσε το σύνθημα: "Οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα".


 
Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ανέφερε ακόμη ότι η πρωτοβουλία για την οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα μετατρέπεται από ιδέα σε πράξη.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι: "Χαίρομαι που βλέπω ότι η φιλική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των άλλων χώρων διευρύνεται όλο και περισσότερο και η ιδέα μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα κερδίζει υποστήριξη και έγκριση από όλο και περισσότερους ανθρώπους"
Η ιδέα της οικοδόμησης μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα προτάθηκε από τον Πρόεδρο του ΚΚΚ το 2013.
Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, "Η πρωτοβουλία "Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος" αντικατοπτρίζει την υλοποίηση αυτής της ιδέας, ενώ η πρωτοβουλία αυτή έχει μετατραπεί σε μια τεράστια πλατφόρμα συνεργασίας για όσες χώρες ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν κοινή ανάπτυξη''.
Η πρωτοβουλία "Μια Ζώνη Ένας Δρόμος", που αποτέλεσε επίσης πρόταση του Προέδρου του ΚΚΚ το 2013, αποσκοπεί στην δημιουργία εμπορικών δικτύων και δικτύων υποδομής, που θα συνδέουν την Ασία με την Ευρώπη και την Αφρική μέσω χερσαίων και θαλάσσιων οδών.


 
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα είναι στην ουσία η στενή σύνδεση των προοπτικών και της μοίρας κάθε έθνους και χώρας, καθώς και το μοίρασμα της ευτυχίας και των προβλημάτων, ώστε να μετατραπεί ο πλανήτης Γη σε μια αρμονική οικογένεια.
"Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς κόσμου χωρίς φόβο. Καμιά χώρα δεν μπορεί να είναι ασφαλής εις βάρος των υπολοίπων. Οι απειλές, που αντιμετωπίζουν άλλες χώρες μπορεί να είναι προκλήσεις για εμάς. Αντιμετωπίζοντας όλο και πιο πολύπλοκες και ολοκληρωτικές απειλές, δεν θα πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας, ούτε να προσκυνήσουμε την στρατιωτική δύναμη" δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι όλες οι χώρες πρέπει να ακολουθήσουν μια νέα αντίληψη για μια κοινή ολοκληρωμένη, συνεργατική και βιώσιμη ασφάλεια.
"Όλες οι χώρες θα πρέπει να δημιουργήσουν δίκαιη και κοινή ασφάλεια, ώστε να εξαλείψουν από κοινού τις αιτίες του πολέμου και να σώσουν τους ανθρώπους από τα δεινά, που προκλήθηκαν απ' αυτόν.


 
Εν τω μεταξύ, οι χώρες θα πρέπει επίσης να προσπαθήσουν να εξαλείψουν την φτώχεια και να προωθήσουν την κοινή ευημερία", δήλωσε αναφερόμενος στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως το χάσμα στην ανάπτυξη Βορρά - Νότου, την φτώχεια, την πείνα και το ψηφιακό χάσμα.
Η παραδοσιακή νοοτροπία: "ο νικητής τα παίρνει όλα" και η προσέγγιση: "ο ζητιάνος γείτονας", δεν θα μπλοκάρει μονάχα τις πόρτες των άλλων, αλλά θα εμποδίσει και το μονοπάτι του καθενός. "Αν κόψουν τις ρίζες της ανάπτυξης μιας χώρας θα βλάψουν το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Ο κόσμος θα πρέπει να πιέσει για μια παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, που θα είναι πιο ανοικτή και χωρίς αποκλεισμούς, πιο δίκαιη και ωφέλιμη για όλους, ώστε να φέρει ευημερία σε όλες τις χώρες και να δημιουργήσει μια άνετη ζωή για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο".
Ο Πρόεδρος συνέχισε υπογραμμίζοντας τη σημασία ενός ανοιχτού κόσμου, που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, προτρέποντας όλους να σπάσουν τα πολιτιστικά εμπόδια και να αφήσουν όλα τα είδη πολιτισμών να υπάρξουν και να αναπτυχθούν αρμονικά.
Τονίζοντας την οικοδόμηση ενός καθαρού και όμορφου κόσμου με ωραίο περιβάλλον, ο Πρόεδρος του ΚΚΚ κάλεσε όλους να προσπαθήσουν για να εξασφαλιστεί η συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. Η φροντίδα του περιβάλλοντος, όπως της ίδιας της ζωής μας, ο σεβασμός και η προστασία της φύσης καθώς και η προστασία του αναντικατάστατου πλανήτη Γη πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα. 
 
[ CRI: 黎越乔  Gu Junyi ]