Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Συναντήσεις: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κίνας με την υπογραφή τεσσάρων συμφωνιών συνερ

  • πηγή:
  • ημερομηνία έκδοσης:2017-11-11 22:37:05
  • Προβολές:
  • 1099
Ελληνικές και κινεζικές εταιρίες υπέγραψαν τέσσερις συμφωνίες συνεργασίας στην Αθήνα, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, πριν την ολοκλήρωση των συναντήσεων των ομάδων εργασίας για το Δεύτερο Σχέδιο Δράσης μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Οι συμφωνίες, 
που υπεγράφησαν περιλαμβάνουν:

1. Συμφωνία Ανάπτυξης μεταξύ της Shenhua Group Corp., Ltd. και του Ομίλου Κοπελούζου
 
2. Τριμερές μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Shenhua, την ΔΕΗ και τον Όμιλο Κοπελούζου
 
3. Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην China Development Bank και του ΑΔΜΗΕ (του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας)
 
4. Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ της China Development Bank, του Oμίλου Μυτιληναίος και της China Nonferrous Metal Industry’s Foreign Engineering and Construction Co., Ltd ( NFC 


 
Το Σχέδιο Δράσης 2017 – 2019 σκοπεύει να προωθήσει την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και τον αποτελεσματικό συνδυασμό της πρωτοβουλίας: «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» με την στρατηγική ανάπτυξης της Ελλάδας.


 
Επικεφαλής των αντιπροσωπειών από ελληνικής πλευράς ήταν ο Έλληνας Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας και από κινεζικής πλευράς ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC), κ. Ning Jizhe, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αθήνα.


 
Στο πλαίσιο των συνομιλιών, συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες για την προώθηση της συνεργασίας των δύο πλευρών για επενδύσεις στους στρατηγικούς τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών. Συγκεκριμενοποιήθηκαν σε σημαντικό βαθμό έργα κοινού ενδιαφέροντος και προγραμματίστηκε η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας στο Πεκίνο, όπου και θα ολοκληρωθεί το σχέδιο των έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν.


 
«Η αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας συναντά τη στρατηγική «One Belt, One Road»  της Κίνας, που αφορά στην επαφή της Κίνας με όλη την Ευρώπη. Ο ρόλος της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικός, όχι μόνο λόγω της γεωγραφικής της θέσης αλλά και λόγω του ότι μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση αμοιβαία επωφελών σχέσεων ανάμεσα στην Ευρώπη και την Κίνα με κανόνες και τρόπους που θα είναι αποδεκτοί κι από τις δύο πλευρές. Τα πρώτα απτά αποτελέσματα τα έχουμε σήμερα με την υπογραφή συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας» δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.