Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Η απευθείας σύνδεση Πεκίνου – Αθήνας αποτελεί πλέον πραγματικότητα

  • πηγή:CHINA GREECE TIMES
  • ημερομηνία έκδοσης:2017-11-08 17:30:22
  • Προβολές:
  • 1081

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της απευθείας αεροπορικής γραμμής Πεκίνο – Αθήνα με αεροπλάνα της εταιρίας Air China. Το αεροσκάφος της Air China ταξίδεψε για πρώτη φορά από το Πεκίνο στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' χωρίς να κάνει καμία ενδιάμεση στάση, κατορθώνοντας να προσγειωθεί στην Αθήνα μόλις οχτώ ώρες μετά την αναχώρησή του από το Πεκίνο. Η τελετή εγκαινίων έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' και συγκεκριμένα στο χώρο, που προσγειώθηκε το αεροσκάφος λίγο μετά τις 8:00 το πρωί του Σαββάτου. Η υποδοχή του αεροσκάφους σηματοδοτήθηκε από το σχηματισμό μιας υδάτινης αψίδας από πυροσβεστικά οχήματα, που βρίσκονταν στο χώρο του αεροδρομίου.Το αεροσκάφος μετέφερε στην Ελλάδα 200 επιβάτες μικρούς και μεγάλους, μεταξύ των οποίων και τη σύζυγο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα. Στην τελετή αυτή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, ο πρέσβης της Κίνας, Τζόου Σιαολί, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών  Δημήτρης Δημητρίου, και ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.Ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Zhou Xiaoli, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας της εκδήλωσης, εξέφρασε τη χαρά και τα συγχαρητήριά του για την πραγματοποίηση αυτού του πολυετούς ονείρου, τονίζοντας ότι «η σημερινή ημέρα θα περάσει στην ιστορία των σινοελληνικών σχέσεων». Ευχαρίστησε τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, την κινεζική αεροπορική εταιρία Air China, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τα ΜΜΕ και των δύο χωρών και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Ο Πρέσβης επεσήμανε ακόμα τη σημασία αυτού του γεγονότος αναφέροντας ότι η απευθείας σύνδεση των δύο χωρών θα ανοίξει νέες προοπτικές στις διμερείς ανταλλαγές στο εμπόριο, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την πολιτική, την αεροπορία και άλλους τομείς. Ο Ζhou Xiaoli υπογράμμισε επίσης τη σημασία του ρόλου, που θα διαδραματίσει η Ελλάδα στην πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος», διότι αποτελεί «σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, Βορρά και Νότου».


 
Στην ομιλία του ο Χρήστος Σπίρτζης καλωσόρισε την πρώτη απευθείας πτήση Πεκίνο- Αθήνα και τόνισε ότι η άμεση σύνδεση των δύο χωρών σηματοδοτεί όχι μόνο μια νέα περίοδο στις αεροπορικές τους σχέσεις, αλλά κυρίως τη στενότερη και αμεσότερη σχέση των δύο λαών και πολιτισμών. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε επίσης ότι η πραγματοποίηση αυτής της απευθείας σύνδεσης είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας της κυβέρνησης, των υπηρεσιών και φορέων της, ενώ ο ίδιος προσβλέπει στη δημιουργία προοπτικών αύξησης της σύνδεσης της Ελλάδας με την Άπω Ανατολή μέσω του ευρύτατου δικτύου της Air China. Μάλιστα, παρουσίασε τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης για το 2017, η οποία σημείωσε αύξηση της τάξεως του 48% σε σχέση με το έτος 2016, γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα της άμεσης σύνδεσης των δύο χωρών. Καταλήγοντας, επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της σύνδεσης αυτής για την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας καθώς και για τους καίριους τομείς των συνδυασμένων μεταφορών, των υποδομών, των τηλεπικοινωνιών, της ναυτιλίας και της μεταποίησης.

Εκ μέρους της διεύθυνσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο κύριος Δημητρίου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, τόνισε ότι η απευθείας σύνδεση των δύο χωρών αποτελούσε ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια και η πραγματοποίησή της ανοίγει νέες προοπτικές και αποδεικνύει την αυξανόμενη ζήτηση και εμπορικότητα μεταξύ των δύο χωρών. Αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και την Κίνα υποδέχτηκαν το πλήρωμα της Air China με ανθοδέσμες στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και άπλωσαν ένα πανό γραμμένο στα ελληνικά και στα κινέζικα, στο οποίο αναγράφονταν τα συγχαρητήρια για την επίσημη έναρξη της απευθείας σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου.


Η απευθείας σύνδεση των χωρών θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με την ισχυρή επιθυμία να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων στο άμεσο μέλλον, διευκολύνοντας έτσι τόσο το επιβατικό κοινό όσο και τη συχνότερη επαφή των δύο λαών.