Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

H επίσκεψη της Λυδίας Κονιόρδου στην Κίνα

  • πηγή:Shi Ruoyu Eleni Mpilia
  • ημερομηνία έκδοσης:2017-09-25 20:02:17
  • Προβολές:
  • 849
Η κυρία Λυδία Κονιόρδου, Υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Κίνα από τις 17 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, συνάντησε στο Πεκίνο τον κύριο Τζάο Ουεντσάο, Κινέζο Πρόεδρο του EUROCHINESE CENTRE FOR RESEARCH & DEVELOPMENT και μέλος της μόνιμης επιτροπής CPPCC του Δήμου Λαν Κάο. Στη συνάντηση αυτή εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την αδελφοποίηση δύο ελληνικών Δήμων με το Δήμο Λαν Κάο καιτην υλοποίηση προγράμματος δημιουργίας μιας πόλης ελληνο-κινεζικού πολιτισμού.
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού πληροφορήθηκε από τον κύριο Τζάο Ουεντσάο για την πορεία που ακολουθήθηκε μετά την υπογραφή τουΜνημονίου αδελφοποίησης στο Πεκίνο, στις 13 Μαΐου. Εξέφρασε το θαυμασμό της για τη δήλωση του κυρίου Τζάο σχετικά με την ιστορική συνάντηση του Αιγιακού Πολιτισμού και του Πολιτισμού του Κίτρινου Ποταμού του Λαν Κάο. Ο κύριος Τζάο Ουεντσάο έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες στην κυρία Υπουργό για το θέμα που αφορά την επικοινωνία Κινέζων και Ελλήνων ενώ η κυρία Λυδία Κονιόρδου εξέφρασε την επιθυμία να πληροφορηθεί και να παρακολουθήσει την πρόοδο του εγχειρήματος.
Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα κύριος Λεωνίδας Ροκανάς, προσκάλεσε τον κύριο Τζάο και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους του Δήμου Λαν Κάο να επισκεφθούν την Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο και να συζητήσουν για το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες. 

Στη συνάντηση με την Ελληνίδα Υπουργό, ο κύριος Τζάο παρουσίασε ένα έργο χειροτεχνίας «Μίαν Σιου» εκ μέρους της πόλης Henanκαι της περιοχής Kaifengκαι εξέφρασε το θαυμασμό του για την Υπουργό Πολιτισμού, η οποία συνέβαλε ουσιαστικά στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών. Η κυρία Λυδία Κονιόρδου από τη μεριά της,μετέφερε τις ευχαριστίες της προς το ΔήμοKaifeng και έκανε φανερή την επιθυμία της να επισκεφθεί αυτή την αρχαία πόλη.