Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Μια βραδιά στο Πεκίνο

  • πηγή:
  • ημερομηνία έκδοσης:2017-06-20 20:49:54
  • Προβολές:
  • 10405

Η κινέζικη Πρωτοχρονιά και η έναρξη του έτους του πετεινού γιορτάστηκε στις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο Badminton στην Αθήνα με την παρουσία
εκλεκτού κοινού και με την εξαιρετική παράσταση του θιάσου από την Κίνα. 
 Στις 31 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:30 έλαβε χώρα στο κατάμεστο θέατρο Badminton η παράσταση με τίτλο ''μια βραδιά στο Πεκίνο'', η οποία ενθουσίασε τους πολυάριθμους Έλληνες και Κινέζους θεατές. Η παράσταση αυτή, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κινέζικη Πρωτοχρονιά που γιορτάστηκε φέτος στις 27 Ιανουαρίου και με σκοπό να εγκαινιαστεί επίσημα η έναρξη του νέου κινεζικού έτους. Οι συντελεστές και διοργανωτές αυτής της μεγάλης και εντυπωσιακής παράστασης ήταν, μεταξύ άλλων, το κέντρο Διαπολιτισμικών Ανταλλαγών του Πεκίνου, το γραφείο Πολιτισμού του Πεκίνου, το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα, η ναυτιλιακή εταιρία της Κίνας COSCO, ο εθνικός θίασος ακροβατών της Κίνας και η ομάδα της όπερας και χοροδράματος του Πεκίνου ενώ την οργάνωση και την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε ο κύριος Στέλιος Κωνσταντινίδης. 


 
Η παράσταση αυτή ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή και πολύ καλά οργανωμένη ενώ κατάφερε να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκειά της. Στο θέατρο παρευρέθηκαν πολλοί διάσημοι ηθοποιοί και άνθρωποι που συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Το κοινό εντυπωσίασαν τα ακροβατικά των χορευτών, οι μελωδίες που ηχούσαν από τα κινέζικα παραδοσιακά μουσικά όργανα καθώς και τα εκθαμβωτικά κοστούμια των ηθοποιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του θεάτρου υπήρχαν δωράκια από την Κίνα που μοιράζονταν δωρεάν στους επισκέπτες και σηματοδοτούσαν την κινέζικη Πρωτοχρονιά. Τα ενθύμια αυτά αποτελούνταν από σελιδοδείκτες που απεικόνιζαν τα κινέζικα ζώδια, από μικρά βιβλία που έδιναν βασικές πληροφορίες για τον κινεζικό πολιτισμό καθώς και από μια μικρή αφίσα που έγραφε «πετεινός» στην κινεζική γλώσσα. Οι θεατές που είχαν έρθει με σκοπό να παρακολουθήσουν την παράσταση είχαν την ευκαιρία να πάρουν αυτά τα αναμνηστικά και να έρθουν λίγο πιο κοντά με τη μακρινή χώρα της Κίνας. Η φετινή χρονιά είναι το έτος του πετεινού, γεγονός που συμβολίζει την σκληρή δουλειά και προσπάθεια ενώ ταυτόχρονα υπόσχεται να φέρει καλή τύχη και ευημερία σε όλους τους τομείς. 


 
Η παράσταση υπήρξε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και το θέαμα ήταν εξαιρετικό. Ανάμεσα στα πολλά θεάματα που παρακολουθήσαμε αξίζει να σημειωθεί το ακροβατικό νούμερο με τίτλο: «ακροβατική παράσταση: Παίζοντας με τις σκιές του φεγγαριού- ακροβατικά στους ώμους». Το συγκεκριμένο θέαμα άφησε τους θεατές άναυδους διότι οι χορευτές έδιναν την αίσθηση ότι αιωρούνταν στον αέρα και είχαν τη δυνατότητα να πετάνε. Τα πετάγματα στον αέρα και τα ακροβατικά στα δάχτυλα των ποδιών καθώς και οι περιστροφές στους ώμους των ανδρών στηριζόμενες στα ακροδάχτυλα των ποδιών έκοψαν την ανάσα των θεατών. Επίσης, η ακροβατική παράσταση με τίτλο : «κίνηση στα ακροδάχτυλα- ακροβατικά με μπάλες» έκανε το κοινό να θαυμάσει και να απορήσει με την ικανότητα του ακροβάτη να χειρίζεται εώς και εννέα μπάλες κάνοντάς τες να μοιάζουν με μουσικές νότες που κινούνται αρμονικά. Τέλος, δεν θα έπρεπε να παραληφθεί η αναφορά της παράστασης με θέμα: «όπερα του Πεκίνου: ''τρία σταυροδρόμια''», η οποία αποτελεί μεταφορά μιας διάσημης όπερας του Πεκίνου που απεικονίζει μια δραματική μάχη ανάμεσα σε δύο άντρες. Στη συγκεκριμένη σκηνή θαυμάζονται η ιδιαίτερη επίδοση των ηθοποιών στις κινήσεις των πολεμικών τεχνών και οι εξαιρετικά εντυπωσιακές εκφράσεις των προσώπων τους, τα οποία απεικονίζουν όλο το πάθος και την ένταση της διαμάχης. 


 
Η παράσταση της όπερας και χοροδράματος της Κίνας στέφθηκε με αμέριστη επιτυχία και άφησε όλο το κοινό ευχαριστημένο, έχοντας παράλληλα δώσει σε αυτό μια μικρή γεύση του κινεζικού πολιτισμού και της κουλτούρας της Κίνας. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις ενισχύουν τις διαπολιτισμικές ανταλλαγές και ταυτόχρονα φέρνουν τους δύο αρχαίους λαούς ακόμα πιο κοντά. Ελπίζουμε πως το έτος του πετεινού θα φέρει μεγαλύτερες επιτυχίες σε όλους τους τομείς και θα επιφέρει περισσότερες ευκαιρίες για επικοινωνία και αλληλεπίδραση των δύο λαών.


 
(ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΛΙΑ)