Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Αυλαία για τον εμβολιασμό στην Κίνα

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2021-01-09 17:16:53
  • Προβολές:
  • 788

Τη χορήγηση εμβολίων για την προστασία από τη νέα νόσο COVID-19 ξεκίνησε το Πεκίνο τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. 
Ειδικότερα, άτομα που έχουν υψηλότερο κίνδυνο να μολυνθούν από τον νέο ιό, όπως εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα ενώ στόχος της κινεζικής πρωτεύουσας είναι να έχουν λάβει το εμβόλιο εννέα ομάδες ατόμων ηλικίας από 18 έως 59 ετών πριν το Φεστιβάλ της Άνοιξης που φέτος θα γιορταστεί στις 12 Φεβρουαρίου. 
Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν επιθεωρητές τελωνείων στον τομέα των εισαγόμενων κατεψυγμένων προϊόντων και προσωπικό που εργάζεται στον τομέα των μεταφορών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Ήδη μέσα σε δύο μέρες, έχουν λάβει το εμβόλιο συνολικά 73.537 άνθρωποι σε 220 περιοχές χορήγησής του, ενώ μετά την έγκριση για διάθεση των εμβολίων στην αγορά, οι αρχές του Πεκίνου θα επεκτείνουν τον εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες αφού θα έχει προηγηθεί η κράτηση του εμβολίου από κάθε άτομο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ως τώρα δεν έχει σημειωθεί καμία σοβαρή παρενέργεια από το εμβόλιο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της επιτροπής υγείας της χώρας. 
Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, η Κίνα ανακοίνωσε ότι είχε χορηγήσει υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στο πρώτο εμβόλιο που αναπτύχθηκε στη χώρα κατά της COVID-19. Το μη ενεργό αυτό εμβόλιο έλαβε έγκριση από την Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων. Αναπτύχθηκε από την Beijing Biological Products Institute Co. Ltd. υπό τον Όμιλο China National Biotec, που συνεργάζεται με την Sinopharm.