Είστε εδώ: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ > ΝΕΑ > 查看详情

Ισχυρή συνεργασία μεταξύ των χωρών της «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος»

  • πηγή:China Greece Times
  • ημερομηνία έκδοσης:2021-01-09 17:14:25
  • Προβολές:
  • 786

Αξιοσημείωτη πρόοδος έχει πραγματοποιηθεί στη συνεργασία μεταξύ των χωρών της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» παρά το ξέσπασμα της πανδημίας και τις δυσκολίες που προκάλεσε στην επαφή και την επικοινωνία των χωρών. 
Σύμφωνα με δηλώσεις του Κινέζου Κρατικού Συμβούλου και Υπουργού Εξωτερικών, Wang Yi, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και το China Media Group, η συνεργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» σημείωσε νέα πρόοδο και έδειξε ισχυρή ανθεκτικότητα εν μέσω της πανδημίας COVID-19. 
Τόνισε ότι το έτος 2020 τα μέλη της πρωτοβουλίας υποστήριξαν ο ένας τον άλλον σφυρηλατώντας έναν «δεσμό αλληλεγγύης» για τον έλεγχο του κορωνοϊού και την επιδίωξη κοινής ανάπτυξης. «Ο Σιδηρόδρομος Express Κίνας- Ευρώπης έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 10.000 υπηρεσίες, μεταφέροντας περισσότερα φορτία τους πρώτους 10 μήνες του 2020 από ό, τι ολόκληρο το 2019 και βοηθώντας τις χώρες στη μάχη τους με τη νέα νόσο. 
Ο Δρόμος του Μεταξιού στον Αέρα έχει επιτρέψει επίσης αποστολές περισσότερων από 1.700 τόνων ιατρικών προμηθειών από την Κίνα. Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020, οι μη χρηματοοικονομικές άμεσες επενδύσεις της Κίνας σε χώρες κατά μήκος της κινεζικής πρωτοβουλίας, έφθασαν τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 30% από έτος σε έτος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 
Η Κίνα, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, θα συνεργαστεί με όλες τις χώρες για να εμβαθύνει περαιτέρω τη συνέργεια μεταξύ τους. 
(Ελένη Μπίλια, πηγή στοιχείων: Xinhua)